Pachete de Paşti pentru motreni

Persoanele cu venituri reduse din municipiul Motru sunt aşteptate de astăzi la primărie pentru a-şi ridica pachetele cu alimente de Paşti. Potrivit primarului Dorin Hanu, vor beneficia de cele 1.200 de pachete doar persoanele care primesc ajutor social. Valoarea unui pachet este de 50 de lei şi cuprinde alimente de bază şi produse tradiţionale de Paşti. (C.S)

Taxe şi impozite mai mari

Guvernul va permite primarilor să majoreze taxele şi impozitele în funcţie de necesităţile locale şi de "gradul de suportabilitate" al populaţiei, prin introducerea unui sistem în care suma impozabilă a clădirilor şi terenurilor din intravilan va fi raportată la valoarea mai mare de piaţă a acestora. Prevederea a fost inclusă în proiectul Strategiei fiscal-bugetare a Guvernului pentru perioada 2012-2014. (M.M.)

Milioane de cozonaci cumpăraţi de Paşte

Circa 7,5 milioane de cozonaci vor fi oferiţi pe piaţă în perioada Sărbătorilor Pascale, o cantitate aproape similară cu cea din 2010 (7 milioane bucăţi), preţurile înregistrând, însă, o creştere cu circa 10 procente faţă de anul trecut, a declarat preşedintele Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie - Rompan, Aurel Popescu.
În ceea ce priveşte exporturile de astfel de astfel de produse, preşedintele Rompan a precizat că în ţările unde sunt comunităţi mari de români, respectiv Italia, Spania sau Canada, s-a înregistrat o creştere a cererii faţă de anul trecut, în jur de 500.000 de cozonaci din oferta totală urmând să ajungă pe aceste pieţe.(M.M.)

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: