Pacienții unui spital, trimiși să cumpere medicamente

Un bărbat din Târgu Cărbunești a sesizat faptul că a trebuit să cumpere zilnic medicamente pentru bunicul său pe perioada cât a fost internat la spitalul din localitate. Dumitru Mititelu a fost internat în perioada 12-25 aprilie, revenind a doua zi după internare pentru o nouă operație.

Tânărul care a trimis sesizarea a spus că, dacă nu cumpăra medicamentele “prescrise” pe tot felul de bilețele, bunicului lui nu ar fi putut fi operat sau cel puțin așa i s-a spus.

Cazul bunicului nu este unul singular. “În data zilei de 6.05.2019 am petrecut mai multe ore în curtea spitalului și am fotografiat cum pacienții și aparținătorii acestora vin cu plasele pline de medicamente de la farmacia de vis-a-vis de spital, îndreptându-se către secția ATI și Chirurgie (anexez foto). În toată această perioadă, respectiv din 12.04.2019 și până la data prezentei, am cumpărat medicamente, fiind trimis de personalul secțiilor medicale unde s-a aflat bunicul meu, de aproximativ 1.000 lei”, se arată în sesizarea lui Robert Mancaș, însoțită de zeci de fotografii.

Bunicul are 92 de ani și a contribuit 72 de ani pentru asigurările de sănătate, susține nepotul, care consideră de-a dreptul inacceptabil faptul ca din anumite spitale din România lipsesc cu desăvârșire medicamente de care depinde viața oamenilor.

Bărbatul a menționat că a fost foarte mulțumit de activitatea cadrelor medicale, de profesionalismul medicilor chirurgi, dar faptul că pacienții sunt trimiși să își cumpere medicamentele le umbrește activitatea. Acesta cere măsuri pentru remedierea situației, în sensul aprovizionării spitalului cu medicamentele necesare.

Vizualizări: 2,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: