Padocul din Motru, aproape de finalizare

Noul padoc de câini al municipiului Motru a început să prindă contur. Clădirile au fost deja ridicate, iar în următoarea perioadă vor fi realizate ţarcurile, finisajele, dar şi racordurile la utilităţi. Conform constructorului acestui amplasament, în circa o lună va putea fi făcută recepţia lucrărilor.

Problema maidanezilor la Motru va fi rezolvată în curând. Asta pentru că lucrările la noul adăpost, ridicat de primărie la marginea oraşului, sunt aproape de finalizare. Clădirile şi cele 14 adăposturi de animale au fost construite, iar în perioada aceasta antreprenorul lucrează la realizarea racordurilor la utilităţi. “Mai sunt de făcut finisajele, atât exterioare, cât şi interioare. Lucrările sunt devansate cu mai bine de 6 luni. S-a lucrat mult mai repede decât termenul contractual. Mai sunt de realizat împrejmuirile la ţarcul pentru câini, aleile betonate, racordurile la instalaţia de apă şi canalizare la care lucrăm acum. În 4-6 săptămâni, investiţia va fi gata, din punctul nostru de vedere”, a precizat Mihai Florescu, administratorul societăţii TemGrup SRL.

Administraţia locală ştie cât de importantă este pentru cetăţeni realizarea acestui adăpost pentru câinii maidanezi şi de aceea a făcut demersuri pentru realizarea investiţiei într-un timp cât mai scurt. „Suntem foarte aproape de a termina şi acest obiectiv. Vom încerca să strângem toţi câinii din oraş, să-l autorizăm. Trebuie să rezolvăm problema câinilor fără stăpân, este una din dorinţele prioritare ale cetăţenilor din Motru. Pe o scară a priorităţilor, este pe locul 2, după locurile de muncă”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Activitatea noului padoc va fi gestionată de către angajaţii Direcţiei Publice din cadrul primăriei Motru. Totodată, va fi angajat cu contract şi un medic veterinar. Pentru posturile de tehnician veterinar există deja personal autorizat în cadrul primăriei care poate fi detaşat pentru această activitate.

INVESTIŢIE

Investiţia se realizează cu fonduri exclusiv din bugetul local al municipiului Motru. Circa 500 mii lei este suma pusă la bătaie de autorităţile locale pentru realizarea acestui padoc.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: