Padocul primăriei, plin până la refuz. Un nou adăpost  în Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu va extinde padocul din oraş cu încă 300 de locuri. Investiţia a fost prinsă deja în bugetul pentru acest an şi va demara în perioada următoare. În prezent, padocul este ocupat la capacitate maximă. Peste 400 de câini se află la adăpostul canin pe care îl are în grijă Edilitara Public.

200 de mii de lei va costa extinderea padocului. O soluţie pe termen lung este construirea altui adăpost în cartierul Bârseşti. „Padocul este ocupat la capacitate maximă. Primăria Târgu Jiu a prins în buget extinderea padocului actual. O altă soluţie ar fi crearea unui nou adăpost canin la ieşirea din oraş, în cartierul Bârseşti. Se lucrează la acest proiect. În plus, se poartă discuţii la nivelul Consiliului Judeţean ca această problemă să fie administrată la nivel de judeţ”, a transmis Anamaria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Adopţii puţine

Ca atare, câinii maidanezi nici nu mai pot fi strânşi de pe străzi pentru că nu mai este loc pentru ei. Adopţiile tot mai puţine ţin adăpostul plin. „Nouă nu ne e frică, dar sunt femei, sunt copii. Pe ei îi pot ataca foarte uşor. Ei sunt blânzi, dar nu poţi să ştii când devin agresivi şi sar să te muşte. Doar au mai fost cazuri”, ne-a spus un târgujian. „Ar trebui ca primăria să găsească o soluţie şi pentru ei. Să-i sterilizeze pe toţi şi aşa nu se mai înmulţesc”, este de părere un alt târgujian.

Şi pentru cei din adăpostul primăriei, hrana vine de la Asociaţia Pro Animals. „Noi avem în grijă, la padocul nostru, peste o mie de câini. Pe lângă acest lucru, asigurăm hrana zilnică şi pentru câinii aflaţi la padocul public. Noi sterilizăm gratuit. Am făcut peste zece mii de sterilizări. Promovăm campanii şi de sterilizare şi de adopţie, dar, din păcate, nu putem face faţă. Sunt oameni care pur şi simplu abandonează câinii în apropierea padocului”, a spus Carmena Şerbănoiu, preşedintele Pro Animals.

CHELTUIELI

Primăria Târgu Jiu cheltuieşte, în fiecare zi, câte 1,9 lei cu fiecare câine din adăpost. Cei mai mulţi bani se duc către îngrijitori şi cei care aduc maidanezii la padoc.

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: