Pădurar condamnat pentru afaceri cu lemne

Un pădurar din comuna Brăneşti, care în toamna lui 2015 a ajuns pentru 24 de ore şi în spatele gratiilor, după ce a fost reţinut de anchetatori, a fost condamnat acum de judecători la o pedeapsă care nu presupune însă încătuşarea sa din nou.

Victor Manea a primit o condamnare cu suspendare, după ce Judecătoria Târgu Jiu l-a găsit vinovat de comiterea doar a unei infracţiuni din cele trei pentru care fusese trimis în judecată. Instanţa l-a achitat pe acesta pentru acuzaţiile de tăiere de arbori şi furt de arbori, dar fapta pentru care a fost condamnat are legătură tot cu afacerile pe care pădurarul le-a învârtit în jurul lemnelor.

„Stabileşte pentru inculpatul Manea Victor, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de «efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite», pedeapsa de: 1 (un) an închisoare. (…) amână aplicarea pedepsei de 1 (un) an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a hotărât Judecătoria Târgu Jiu.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare. El are obligaţia să îşi justifice nu doar mijloacele de existenţă de zi cu zi, ci să anunţe şi orice părăsire a domiciliului mai mare de 5 zile. Manea a scăpat în schimb de sechestrul asigurător pe care îl ave pus pe casa din satul Capul Dealului, dar nu şi de obligaţia de a plăti statului cheltuieli judiciare în cuantum de circa 8.000 de lei.

Verdictul judecătorilor gorjeni nu este definitiv şi, probabil, acesta va fi contestat cel puţin de către inculpat, caz în care dosarul se va muta la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: