Explicaţia lui Ponta pentru achitare: Incompetenţa procurorului!

Victor Ponta pune achitarea sa în dosarul instrumentat de procurorii DNA pentru afacerea „Turceni – Rovinari” pe seama incompetenţei şi a relei credinţe de care au dat dovadă anchetatorii. Ca să nu lase loc la interpretări, care oricum au apărut după sentinţa dată joia trecută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deputatul de Gorj şi-a dat cu părerea şi a oferit propria sa variantă pentru decizia respectivă, asta până când instanţa îşi va motiva hotărârea.

„După decizia de achitare a ÎCCJ au apărut tot felul de explicaţii evident neadevărate: că m-au salvat deciziile CCR (deşi nu am fost niciodată acuzat de abuz în serviciu şi deci nu se aplica la mine), că instanţa m-a pus să plătesc prejudiciul (deşi la mine ANAF nici nu s-a constituit parte civilă, deoarece nu am produs prejudiciu), că judecătoarele au decis greşit sau au fost speriate politic (deşi toţi cei care cunosc sistemul de justiţie consideră fără ezitare că sunt printre cele mai corecte, bine pregătite şi imparţiale)! Nimic adevărat - pur şi simplu incompetenţa şi reaua credinţă din partea procurorului care a anchetat cazul. Simplu şi clar. Antipatia faţă de cineva nu trebuie niciodată să justifice un abuz sau o încălcare a legii. Dacă nici în faţa acestor evidenţe nu acceptăm fondul problemei, nu o vom rezolva niciodată”, susţine Ponta într-o postare pe contul său de Facebook.

Opinia deputatului a stârnit zeci de comentarii, majoritatea fiindu-i favorabile fostului premier. Totodată, Victor Ponta a anunţat că va trimite, săptămâna viitoare, un memoriu cu toate încălcările de lege din dosarul Turceni-Rovinari, către Ministerul Justiţiei, CSM şi procurorului general al României. „După care vrem să-l dăm în judecată, eu şi cu alţii, în civil pe procurorul de caz, Uncheşelu, vreau să plătească din buzunarul lui”, a declarat Victor Ponta, la România Tv.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: