Pădurar condamnat pentru că s-a afişat cu pistolul în public

A vrut să afle lumea că are pistol la cingătoare şi acum a ajuns să plătească penal pentru mândria respectivă. Instanţa l-a condamnat pe un gorjean, pădurar de profesie, pentru comiterea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Alin Victor Becheru a primit o condamnare de 8 luni închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care trebuie să fie la dispoziţia organelor judiciare. Din pedeapsa respectivă, magistraţii au dispus scăderea celor 24 de ore petrecute în spatele gratiilor la începutul acestui an, când a fost reţinut.

Judecătorii au mai hotărât şi confiscarea armei pentru care bărbatul are acum problemele penale, chiar dacă e vorba de una care nu se supune autorizării. „Dispune confiscarea de la inculpat a pistolului marca Walther E 99 DAO, cu seria 17F116561, tip air-soft, calibrul 6 mm., aflat în camera de corpuri delicte a IPJ Gorj”, au decis magistraţii, verdictul nefiind unul definitiv. Inculpatul nu este însă pentru prima dată în conflict cu legea, cu un an în urmă el fiind parte a unui lot mai mare de persoane de la care procurorii DIICOT au cerut confiscarea de arme şi muniţie, multe fiind rude ale fostului primar Gabriel Mihăiţă Troacă.

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: