Poştaş condamnat pentru delapidare

A lăsat zeci de oameni fără pensii, fără ajutoare sociale sau alocaţii complementare şi, în cele din urmă, şi-a aflat pedeapsa pe care au stabilit-o judecătorii. Angajatul din Alimpeşti al Companiei Naţionale Poşta Română, Daniel Aurică Negrea, a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals material în înscrisuri oficiale (34 de acte materiale).

Pedeapsa stabilită de instanţă este de 2 ani şi 4 luni, dar poştaşul nu va merge în spatele gratiilor pentru că executarea a fost înlocuită cu un termen de încercare tot de 2 ani şi 4 luni. În această perioadă, inculpatul nu are voie să părăsească ţara fără acordul judecătorilor şi trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare.

Negrea va trebui, de asemenea, să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Alimpeşti sau la şcoala din localitate. Instanţa l-a obligat şi să restituie prejudiciul pe care l-a creat Poştei Române, suma nefiind deloc una de neglijat, respectiv 11.000 de lei. Prin acelaşi verdict, judecătorii au desfiinţat toate documentele pe care poştaşul le-a falsificat pentru a putea încasa banii în numele celor cărora trebuia să îi împartă.

Este vorba despre pensii, ajutoare sociale şi alocaţii complementare, toate din luna august 2016, când poştaşul a crezut că a dat „lovitura” vieţii sale. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 1,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: