Pădurar condamnat pentru purtare abuzivă. I-a dat cu țeava în cap!

Un pădurar din comuna gorjeană Cîlnic a fost condamnat definitiv pentru purtare abuzivă. Pedeapsa de 9 luni de închisoare a fost amânată pe un termen de supraveghere de doi ani. Bărbatul i-a spart nasul unui consătean, lovindu-l cu o țeavă metalică peste față. Cel bătut tocmai adusese acasă o căruță de lemne din pădurea sa.

Fapta pentru care pădurarul a ajuns în fața judecătorilor a avut loc în urmă cu doi ani. Constantin Vlădoiu a mers în pădure pentru a-și aduce o căruţă cu lemne. În drum spre casă, s-a întâlnit cu pădurarul din sat, care i-a cerut să-i prezinte documentele. Bărbatul i-a spus că avea lemnele marcate din toamnă și că le-a tăiat legal, dintr-un loc izolat, după care și-a văzut de drum. Când a ajuns în grădina din spatele casei, pădurarul i-a tăiat calea cu mașina.

 „A venit cu jeepul lui peste câmp, blocându-mă cu căruţa. Nu am apucat să îi spun nimic pentru că a coborât la mine și mi-a dat cu o ţeavă metalică în cap. Mi-a spart nasul, nu am mai știut de mine. El s-a urcat în mașină și a plecat mai departe, iar eu am rămas acolo într-o baltă de sânge”, a povestit, la vremea respectivă, victima pădurarului.

Bărbatul a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală, unde a stat internat cinci zile.

La instanță, pădurarul a susținut că a fost amenințat și agresat, spunând că victima a sărit din căruță și l-a lovit peste mână cu o creangă, moment în care, „de teamă”, a ripostat și l-a lovit o singură dată cu pumnul în zona nasului.

Afirmațiile sale nu au fost susținute de certificatul medical al victimei, potrivit cărora leziunile traumatice suferite s-au produs prin lovire cu corp dur, necesitând pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Pădurarul a fost condamnat, în vară, la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, dar a atacat cu apel hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Magistrații din Bănie au desființat sentința și au redus pedeapsa, dar și cuantumul daunelor morale. „Desfiinţează în parte sentinţa apelată, pe latură penală şi civilă şi, rejudecând: (...) stabileşte pentru inculpatul G.C.D. pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Reduce cuantumul daunelor morale, acordate de prima instanţă, de la 2.000 de euro prin echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii, la 3.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa apelată care nu sunt contrare prezentei”, se arată în minuta sentinței din 15 decembrie.

Sentința este definitivă.

Vizualizări: 10,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: