Secretele lui Dan Vîlceanu

Lovitură neaşteptată pentru liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, de la cel mai apropiat colaborator al său din partid, Puiu Diaconescu. Acesta din urmă a anunţat că pleacă din partid, motivele nefiind clare, dar speculaţiile destul de multe.

Fiul lui Puiu Diaconescu se înscrisese la concursul pentru postul de director general la Protecţia Copilului, acolo unde acum este interimar. În mod surprinzător, acesta nu s-a prezentat la proba scrisă, după ce trecuse de selecţia dosarelor. În mod şi mai surprinzător, nici contracandidaţii lui nu s-au prezentat. Concursul va fi reluat, dar între timp Laurenţiu Diaconescu nu va mai fi fiul vicepreşedintelui liberal, ci al independentului Puiu Diaconescu. Dacă nu chiar al pesedistului Puiu Diaconescu, acesta fiind deja ofertat să se întoarcă în PSD, unde a mai activat 9 ani, avându-l şi acolo alături pe cel pe care îl părăseşte acum, adică pe Dan Vîlceanu, care şi-a început cariera politică la Tineretul Social Democrat.

A lega concursul de la Protecţia Copilului de plecarea lui Puiu Diaconescu din PNL rămâne, până la proba contrarie, doar o speculaţie. PNL va pierde aportul electoral al lui Puiu Diaconescu, chiar şi banii cu care acesta ajuta partidul. Pe de altă parte însă, va câştiga la capitolul armonie, Puiu Diaconescu fiind în conflict cu unii lideri locali.

Cea mai mare lovitură va fi însă pentru Dan Vîlceanu, pentru că Puiu Diaconescu a fost mâna lui dreaptă, omul cu care punea la cale scenariile politice. Puiu Diaconescu a povestit deja cum ieşirile lui spontane de la emisiuni, în care i-a ofertat pe primarii Ciocea, Filip şi Păiuşi să vină în PNL, au fost în prealabil discutate şi stabilite cu Dan Vîlceanu. Puiu Diaconescu ştie exact pe ce oameni se bazează PNL în fiecare localitate, ştie practic toate secretele PNL şi cred că este o chestiune de timp până când se va duce cu ele la PSD.

Plecarea lui Puiu Diaconescu poate fi o pierdere pentru PNL, dar poate fi şi un câştig. Depinde doar cum va gestiona Dan Vîlceanu situaţia. Dacă va ţine în continuare partidul închis şi va face politică doar cu câţiva amici şi nişte rude, atunci plecarea lui Puiu Diaconescu se va cunoaşte. Mai ales că nu va pleca singur. Dacă Vîlceanu va găsi o cale de a deschide partidul şi chiar va mai da vreo doi-trei dinozauri la o parte, câştigul va fi unul imens, pentru că stilul lui Puiu Diaconescu de a face politică nu era unul liberal şi ţinea tinerii la distanţă.

Vizualizări: 1,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: