Pandurii 2 pregătesc returul de foc în Antalya

Pandurii 2 a mers pentru prima dată în stagiu de pregătire cu echipa mare, în Antalya. Pandurii mici beneficiază de exact aceleaşi condiţii de pregătire ca şi echipa lui Liviu Ciobotariu, având parteneri de amicale chiar de prima ligă, cum  fost cazul slovenilor de la RC Koper pe care i-au învins chiar cu scorul de 3-0. Nu toate rezultatele amicalelor au fost pozitive pentru gorjenii antrenaţi de Gabi Zahiu, aceştia remizând în primul amical cu Yonsei din Coreea dar pierzând apoi în faţa nemţilor de la Babelsberg care s-au impus cu 2-0.

Evoluţia oscilantă a echipei a doua se datorează şi folosirii multor jucători tineri, o serie dintre ei fiind chiar juniori. Aceştia au însă ocazia să beneficieze de cele mai bune condiţii de pregătire şi au ca exemplu alături echipa mare la care cu toţii tind să ajungă. „Sunt condiţii bune de pregătire şi refacere. Este o pregătire normală. Am avut câteva jocuri de verificare în care am încercat mai multe formule de echipă. le-am dat şansă tuturor să arate ce pot aşa că unii m-au dezamăgit iar alţii au arătat că pot fi de folos. Oricum mai avem de lucru. Suntem cu pregătirea pe la un nivel de 70-80%”, a concluzionat antrenorul Gabi Zahiu după primele zece zile de cantonament

Două egaluri, un eşec şi o victorie

Singurul eşec înregistrat în acest stagiu, cel din meciul cu nemţii de liga a treia de la Babelsberg, a fost un meci dezamăgitor pentru tehnicianul care a şi schimbat întreaga echipă la meciul următor: „Cei care au jucat în meciul cu echipa germană de liga a treia SV Babelsberg nu au dat randament. Avem de învăţat şi din eşecuri. Oricum este lăudabilă atitudinea celor care au jucat contra echipei campioane a Sloveniei”. Pandurii 2 i-au învins apoi pe cei de la FC Koper fără probleme cu 3-0. „Efectiv nu le-am dat nici o şansă. Chiar dacă şi ei au început jocul cu o formulă mai diluată a echipei şi au folosit şi ei o serie de tineri, la 2-0 au chemat titularii încercând să întoarcă rezultatul. Meritul băieţilor e că au jucat tot la el de bine ca şi în prima repriză şi chiar au mai marcat încă o dată şi au mai avut foarte multe ocazii de gol. A fost şi un test foarte util şi mi-a plăcut foarte mult atitudinea lor şi determinarea”, a mai precizat Zahiu.

Ultimul meci al pandurilor mici a fost cel cu echipa a doua a celor de la Amkar Perm, încheiat la egalitate, la acest joc Pandurii 2 beneficiind şi de serviciile a patru jucători de la echipa mare.

Arrieta, remarcat de Zahiu

Concluzia tehnicianului după aceste patru meciuri e una pozitivă şi se referă la pregătirea fizică bună efectuată dar mai sunt compartimente în care mai e de lucrat: „Spun că în acest moment la pregătirea fizică stăm foarte bine. Mai avem de lucru la omogenitatea echipei şi la relaţiile de joc. Totul se va vedea în campionat. Deja am în cap primul 11, dar e deschisă lista. La mine cine nu joacă şi cine nu se pregăteşte stă lângă mine pe bancă indiferent cum îl cheamă”.

Referindu-se strict la meciurile jucate, remarcatul antrenorului Zahiu a fost Arrieta de la Pandurii, jucătorul echipei mari marcând de două ori în aceste meciuri: „Mi-a plăcut Arrieta. L-am avut în două meciuri în care a şi dat două goluri, unul chiar din foarfecă. Trage echipa după el, este un jucător foarte bun şi cred că locul lui este la prima echipă. Din punctul meu de vedere merită să joace acolo. Toată lumea vrea promovarea. Şi eu susţin această idee şi cred că putem promova. Lotul are valoare pentru a ajunge în Liga a II-a şi nu văd de ce nu am reuşi să accedem cu echipa în eşalonul doi”.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: