Pandurii a intrat în zona retrogradării după eşecul de la Cluj

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 1-0 (1-0)

Stadion CFR, spectatori 10 000

CFR Cluj: Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara, Edimar - N. Dică, G. Mureşan, Peralta (E. Dică '67), Culio (Bottone '81) - Y. Kone (L. Traore '67),  Bud. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Pandurii Tg. Jiu: Stanca - Popete, Ad. Rusu, Chibulcutean, Grecu - Păcurar ( Nalaţi '20), D. Orac (Stromajer '64),  Murgan, Tremonti (Hidişan '74), Vranjes - Raskovici. Antrenor: Sorin Cârţu.

Arbitri: Marian Balaci - Iulian Radu, Stelian Slabu.

Revenirea lui Sorin Cârţu pe banca echipei gorjene nu a coincis cu prima victorie din acest retur cum se aşteptau oficialii clubului şi nici măcar cu un rezultat pozitiv la Cluj cum se aştepta tehnicianul. Totuşi, revenirea lui Cârţu a readus speranţe pentru suporteri, jocul echipei arătând mult mai bine chiar dacă meciul de la Cluj s-a încheiat cu un nou eşec. Din păcate aceste speranţe nu aduc şi puncte în clasament şi Pandurii a ajuns după acest nou eşec în zona retrogradabilă, pentru prima dată în acest sezon.

Pandurii n-a mai speriat CFR-ul ca altă dată deşi o oarecare teamă exista în tabăra clujeană unde se acumulase o mare tensiune din cauza lipsei de rezultate. Pregătiţi deja să-l debarce pe Mandorlini, aşa cum au mai făcut-o în anii trecuţi cu tehnicienii care au pierdut în faţa pandurilor, Trombetta sau Coceicao, clujenii s-au temut mai mult de Cârţu decât de echipa sa.

Gorjenii au abordat jocul cu CFR Cluj destul de prudent în ideea că şi un egal ar fi fost bun în condiţiile în care gorjenii jucau cu liderul la zi al campionatului. Cu un atacant pe teren în primă fază, Pandurii n-au contat prea mult în fazele ofensive, CFR debutând în forţă şi ratând mari ocazii de deschidere a scorului prin Bud, Kone sau Nicolae Dică. Cel care avea să deschidă scorul a fost însă Alcantara care l-a învins pe Stanca trimiţând balonul cu capul în poartă după o lovitură de colţ. Cârţu a fost nevoit să facă o schimbare foarte repede pentru că s-a accidentat căpitanul Păcurar trimiţând pe teren pe Nalaţi. Necunoscut pentru Cârţu, după cum avea să declare tehnicianul la final de meci, Vranjes s-a dovedit periculos în careul advers dar fără reuşite prea mari. Raskovic şi Stromajer, atacanţii de serviciu la acest meci, n-au reuşit nici ei să pună prea des în pericol poarta lui Nuno Claro, doar intrarea lui Hidişan aducând un plus în jocul pandurilor. Totuşi, conduşi fiind pe terenul potenţialei campioane fin acest sezon, Pandurii a avut iniţiativa în partea a doua a meciului dar le-a lipsit omul de gol. Clujenii au mai contat pe contraatacuri şi ar fi putut să îşi mărească avantajul dacă şutul lui Dică n-ar fi nimerit bara şi Stanca nu s-ar fi opus unor şuturi periculoase venite de la Kone, Bud sau Traore.

Pandurii au surprins printr-o evoluţie peste cele din partidele anterioare dar rămân tot fără puncte şi mai au la dispoziţie 11 etape pentru a se salva de la retrogradare.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: