Pandurii a pus ochii pe “studenţi”

Pandurii vrea să-i aducă de la Sportul Studenţesc pe Curelea, Varga şi Ferfelea. Şiman i-a propus pe cei 3 gorjenilor pe o sumă cu multe zerouri, dar aceştia aşteaptă să vadă dacă jucătorii vor fi declaraţi liberi de contract.

Pustai a sesizat că are nevoie de mai mulţi jucători de valoare pentru a face faţă şi în Europa şi în Liga 1. „Studenţii” Varga, Ferfelea şi Curelea ar putea ajunge la Tg-Jiu, dar numai liberi de contract.

Îi vor, dar numai gratis

Cei 3 studenţi de valoare şi-au depus memorii de luni bune pentru a deveni liberi de contract şi a scăpa în sfârşit de calvarul din Regie. O decizie finală întârzie însă să apară aşa că patronul Sportului, Vasile Şiman îi oferă pe cei 3 pe la diferite echipe. Una dintre acestea este şi Pandurii, dar cunoscându-l pe Şiman acesta cere cel puţin 500 de mii de euro pe Varga, Curelea şi Ferfelea. Disperarea cu care Şiman încearcă să-i vândă pe cei 3 îi face pe gorjeni să se gândească la faptul că nu mai e mult până când aceştia vor fi declaraţi liberi de contract. Caz în care, ar deveni foarte interesanţi pentru Pandurii. Aceştia au plătit deja 500 de mii de euro pe Nicandro şi Eric şi nu-şi mai permit să facă astfel de investiţii pe vreme de criză. Aşteptând ca cei 3 să devină liberi de contract, pandurii trebuie să-şi asume însă şi riscul unei licitaţii cu alte cluburi pentru semnătura lor. Gorjenii au argumentul participării în Europa League şi a faptului că au devenit o echipă de temut pentru a-i convinge să vină.

2,5 – milioane de euro este cota de piaţă a celor 3: Ferfelea (28 de ani) e evaluat la 500 de mii de euro, Curelea (29 ani) la 800 de mii iar Varga (28 ani) la 1,2 milioane

Disperaţi să evadeze din Regie !

Curelea, Varga şi Ferfelea încearcă de mai mult timp să scape din Regie. Practic în momentul de faţă cei 3 sunt prizonieri la Sportul şi încearcă din răsputeri să evadeze, după modelul altor colegi. Varga a jucat în turul sezonului trecut la Vaslui, reuşind 2 goluri în 15 meciuri, dar de atunci stă pe bară! „Nu-mi fac probleme nici măcar o secundă că nu-mi găsesc echipă dacă devin, odată, liber. Eu sunt fotbalist, mă integrez repede oriunde. Am motivaţie mai mare acum, de-o sută de ori mai mare. Stau bine psihic, acum mă pregătesc ca să stau foarte bine şi fizic. Oof, Doamne! Scap eu şi de asta şi mă întorc la fotbal!”, a declarat recent mijlocaşul de bandă stângă trecut pe la Kuban Krasnodar, Rapid sau Unirea Urziceni.

Ferfelea e într-o situaţie asemănătoare. A jucat în tur la Sportul, 3 goluri în 8 meciuri de Liga a II-a, dar de atunci pauză. Mijlocaşul ofensiv fusese declarat iniţial liber de contract în luna martie, dar Şiman nu s-a lăsat cu una, cu două şi l-a ţinut blocat în continuare. Curelea e cel mai fericit caz. Atacantul ajuns deja la 29 de ani a fost împrumutat în retur în Belarus la Dinamo Minsk, a jucat în 14 meciuri şi a reuşit 6 goluri şi 4 pase de gol.

“Pentru un jucător contează şi o zi de pauză, dar luni de zile! Sper să fiu judecat cât mai repede şi să se rezolve, că nu mai suport situaţia! Pierd meciuri, pierd antrenamente...”   Viorel Ferfelea, Sportul Studenţesc

15 – goluri în 71 de meciuri de Liga 1 are Varga. Curelea a marcat de 14 ori în 80 de meciuri iar Ferfelea de 12 ori în 85 de partide

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: