Europa Liga rimează cu mămăliga, pe ritmuri de samba

Pandurii au revenit în România după meciul din Israel pe ritmuri de samba. Colegul lor Eric De Oliveira le-a promis înainte de meci că le va cânta tot drumul dacă echipa se va califica în play-off-ul Europa League. Şi cum Pandurii au învins cu 2-1 pe Hapoel, colegii de echipă i-au cerut brazilianului să îşi respecte promisiunea. Ritmurile au fost de samba, dar melodiile aveau versuri din muzica populară autohtonă sau improvizate pe loc de solist.

Pentru a se ţine de promisiunea făcută colegilor, Eric şi-a achiziţionat de la Tel Aviv şi instrumentul muzical potrivit, o mică tobă specială la care şi-a exersat talentul de muzician pe toată durata drumului, atât în autocarul echipei până la aeroport, cât şi în cursa Tarom cu care Pandurii au mers direct la Bacău. În autocarul echipei, cu care s-a făcut deplasarea de la stadionul Bloomfield Arena la aeroportul din Tel Aviv, Eric a făcut show şi i-a antrenat şi pe colegii de echipă să danseze şi să cânte cu el.

Şi-a cumpărat tobă să cânte samba

Pe ritmurile de samba braziliană cântate de Eric la toba israeliană, pe care o va face cadou micuţului său Deric în vârstă de doi ani, Pandurii au sărbătorit victoria cu Hapoel Tel Aviv direct în autocar. Versurile erau adaptate de Eric, care fie fredona versuri din melodii populare româneşti, fie diverse strigături de genul “Nu îmi place mămăliga, Mie îmi place Europa Liga!” sau “Să vină banii la băieţi!”.”Hei, Hei Pandurii!” şi “România, România!” au fost alte strigături ale jucătorilor şi Eric le-a dedicat aceste melodii celor care nu au avut încredere că Pandurii se poate califica în play-off. Micuţa tobă neagră achiziţionată de Eric din Tel Aviv l-a însoţit pe jucătorul pandurilor tot drumul, acesta fiind nedespărţit şi în avion de instrumentul muzical favorit.

Recunoaşte că are 3-4 kg în plus

Şi în avionul echipei Eric a făcut spectacol cântând la tobă ritmuri de samba sau ritmuri româneşti pe versuri proprii, în care a inserat diverse mâncăruri autohtone care sunt pe placul său precum sarmale sau ardei umpluţi. Brazilianul spune că adoră anumite feluri de mâncare autohtone, dar nu le poate consuma din cauza celui mai mare duşman al său – cântarul. Eric spune că a fost mereu cu câteva kg peste greutatea normală, dar nu multe doar 3-4, fiind puţin mai solid pentru înălţimea sa.

“Mi se mai spune că sunt gras, dar aşa este constituţia noastră a brazilienilor, avem mai multă masă musculară. Eu nu mă consider gras, mă simt bine aşa cum sunt şi pot alerga foarte uşor”, a mărturisit Eric care are practic cam acelaşi număr de kg în plus pe care le-a avut un alt brazilian la fel de iubit la Pandurii, Alexandre Cardoso.

Ştie să gătească, mama sa a fost bucătăreasă

Chiar dacă iubeşte multe feluri de mâncare autohtone, Eric nu se consideră un gurmand: “Nu pot  să spun nici că sunt un gurmand. Nu cred că mănânc foarte mult şi orice, pentru că mie îmi place mâncarea gătită. Ador să gătesc şi evident să şi mănânc cu plăcere ceea ce gătesc”.

Pasiunea pentru gătit a moştenit-o din familie pentru că mama sa a fost bucătăreasă: “Mama mea era bucătăreasă şi încă de pe la 14-15 ani am învăţat să gătesc singur. Pot să spun că mâncarea din România este foarte bună, în afară de mămăligă şi ardei, mănânc cam de toate din bucătăria specifică. Cel mai mult îmi plac sarmalele şi ardeiul umplut, însă fără ardei iute”. Din păcate pentru el, în meniul fotbaliştilor niciodată medicul echipei nu include sarmale şi nici ardei umpluţi în cantonamente sau la deplasările pentru meciuri. Aşa că este nevoit să amâne aceste mici plăceri culinare pentru perioadele care le petrece acasă, cu familia.

2 - goluri a marcat Eric pentru Pandurii în ultima săptămână, unul în campionat şi unul în Europa League

“Eu cred că voi fi iubit şi la Pandurii, dar nu ca la Mediaş unde m-am şi căsătorit şi unde este casa mea. Mă bucur că am ajuns la inima suporterilor de la Târgu Jiu! Eu aşa mă manifest când dau gol, îmi place să dansez, ce să facem, trebuie să plângem când dăm gol?”

Eric de Oliveira  

“Nu trebuie să demonstrez pentru alţii, trebuie să demonstrez pentru mine că pot fi cel mai bun încă o dată. Dar evident că dacă vin la Târgu Jiu de nici o lună şi publicul se comportă aşa, n-am cuvinte. Mă bucur să sunt iubit aici. Se spunea despre olteni că sunt oameni răi, dar după ce am văzut acum, aici, mi-am dat seama că sunt oameni calzi, înfocaţi”.

Eric de Oliveira

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: