Calificare de vis în infernul de la Tel Aviv

Rugile le-au fost ascultate! Pandurii s-au rugat în Ţara Sfântă, iar minunea s-a împlinit. Trupa lui Pustai s-a impus cu 2-1 la Tel Aviv împotriva celor de la Hapoel şi s-a calificat astfel în play-off-ul Europa League.

Hapoel Tel Aviv – Pandurii Târgu Jiu 1-2 (1-1), Stadion „Bloomfield Arena”, Tel Aviv, spectatori: 8.000

Au marcat: Damari (min. 21 – pen.) / Eric (33’), Ciucur (49’)

Hapoel: Amos – Dgani, Ilic, Colin, Shimon – Safuri (Gordana, 46’), Gerzicich, Sasha (Abutbul, 69’), Zaguri (Vermouth, 57’) – Shechter (cpt.), Damari. Antrenor: Ran Ben Shimon

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Mamele, Paraskevas (cpt.), Momcilovic – Anton, Nistor – Buleică (Ciucur, 46’), Eric de Oliveira, Nicoară (Brata 64’, Rada, 86’) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Dgani (48’) / Nicoară (62’), Mamele (72’), Brata (75’), Ciucur (88’)

Arbitri: Paolo Valeri – Alessandro Giallatini şi Fabio Galloni (toţi Italia).

Muică, ce de ratări !

Pandurii au trebuit să suporte la Tel Aviv presiunea fanilor gazdă încă din primele minute, dar asta nu i-a descurajat. Matulevicius şi Nistor au fost primii care l-au supus la test pe Amos, însă portarul gazdelor a prins de fiecare dată cu siguranţă. Nicoară s-a infiltrat apoi pe lângă Dgani, dar din poziţie excelentă a reuşit doar să-l mai evidenţieze o dată pe Amos.

IMG_8408

Start excelent pentru oamenii lui Pustai cu 3 ocazii în numai 6 minute. Gorjenii păreau decişi să marcheze repede iar Nicoară, Buleică şi mai apoi Eric şi-au încercat şi ei norocul, fără succes însă. Marea de ocazii gorjene a continuat cu Momcilovic la serviciu iar Paraskevas cu o şansă imensă. Căpitanul incert până cu câteva ore înaintea meciului a trecut însă pe lângă minge la numai 6 metri de poarta părăsită de Amos! Hapoel a fost pentru prima oară periculoasă abia după 18 minute la şutul lui Sasha de la distanţă. Gorjenii au replicat repede prin torpila lui Buleică, dar Amos părea de nebătut. Şi apoi, tipic româneşte, pandurii au comis-o. În stil sârbesc. Momcilovic l-a trântit în careu pe un jucător de la Hapoel iar italianul Valeri n-a ezitat să arate punctul cu var. Damari l-a executat simplu pe Mingote iar scorul s-a făcut 1-0 total contrar cursului jocului. Nicoară şi-a mai încercat o dată şutul, dar de la 25 de metri a nimerit doar plasa laterală. Pandurii păreau ieşiţi din joc, dar Eric şi-a intrat în rol. Brazilianul a lovit perfect din voleu şi a restabilit egalitatea în minutul 33. Tot gorjenii au rămas mai periculoşi până la pauză, dar tabela nu s-a mai modificat.

Calificareeeee !

CONDESCU_TRIBUNAPandurii a început mai decisă şi repriza a doua şi imediat a dat lovitura. Nicoară a deviat inteligent pentru Matulevicius, balticul a ratat din poziţie ideală însă mingea a sărit la nou intratul Ciucur care a introdus-o în poartă. Imediat s-a lăsat liniştea în infernul de pe „Bloomfield” şi numai cei aproximativ 80 de suporteri români s-au mai auzit. Un gol extrem de preţios şi venit într-un moment cum nu se putea mai bun. Pandurii a preluat ferm controlul meciului iar israelienii păreau să nu aibă replică. Oamenii lui Pustai putea tranşa mai repede soarta calificării, dar au ratat incredibil cu 10 minute înainte de final. Ciucur a trimis o centrare înşelătoare, mingea a lovit bara iar apoi a sărit la Eric care a reluat milimetric pe lângă bară! O dublă ocazie rarisimă, irosită însă din păcate. Imediat Hapoel a replicat prin Gordana însă şutul acestuia a fost respins miraculos cu piciorul de Mingote. Gazdele au menţinut presiunea până la final, dar pandurii s-au apărat admirabil şi au obţinut o calificare fantastică. Felicitări echipei lui Pustai care a rezistat uluitor presiunii echipei gazdă! Bravo băieţi, ne vedem în play-off !

Adversar play-off – azi de la ora 15 se efectuează tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League, tragere la sorţi în care Pandurii se va afla în urna ousiderelor şi poate da peste un adeversar mare precum Tottenham

Sub presiunea „dracilor roşii”GALERIE_HAPOEL

Pandurii a jucat la Tel Aviv într-o atmosferă de zile mari, dar şi sub o presiune fantastică. Hapoel a fost susţinută de aproximativ 8 mii de fani care au creat un infern pe „Bloomfield”. Majoritatea acestora au fost îmbrăcaţi în roşu şi au cântat în cor. Intensitatea scandărilor a scăzut însă la 1-2 iar fanii s-au resemnat pe final şi au început să părăsească arena cu câteva minute înainte de final. Partida a fost şi întreruptă pentru circa 30 de secunde la startul reprizei a doua după ce galeria gazdelor a aruncat cu...mingi de plajă în teren! Toate bineînţeles în culorile clubului, alb-roşu. Amuzantele mingiuci au fost retrimise însă repede înapoi astfel că meciul s-a putut relua.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: