Pandurii a retrogradat în divizia B

Fotbaliştii de la Pandurii s-au trezit prea târziu pentru a mai reuşi salvarea de la retrogradare. Chiar dacă au învins în ultima etapă, cele trei puncte nu au mai contat în ecuaţia retrogradării rezolvată doar de Universitatea Craiova. Pandurii au învins la limită cu 1-0 în meciul cu Unirea Alba Iulia printr-un gol reuşit de fundaşul Cardoso dar au ocupat locul 15 după disputarea meciurilor din ultima etapă şi conform regulamentului Ligii I retrogradează la finalul acestui sezon în Liga a II-a.

Unirea Alba Iulia – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-0)

Stadion  „Cetate” din Alba Iulia, spectatori 2000

A marcat: Cardoso (min. 60)

Unirea: Lasc – S. Rădoi (min. 86 Poverlovic), Sousa, Vujadinovic, Bucurică (min. 44 Vitinha) – Stanciu, Selagea (min. 73 R. Stancu), Olah, C. Cristea – Veljovic, Jovanovic. Antrenor: Blaz Sliskovic

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Tremonti (min. 76 Pleaşcă), Orac, Păcurar (min. 68 Vranjes), Grecu – Stromajer, Tilincă (min. 87 Nalaţi). Antrenor: Florin Bejinaru.

Cartonaşe galbene: C. Cristea (min. 81) / Tremonti (min. 64), Tilincă (min. 87), Popete (min. 80), Mingote (min. 90+3)

Arbitri: Radu Petrescu – Aurel Oniţă, Adrian Vidan.

Fotbaliştii de la Pandurii au reuşit să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon în ultima etapă. Din păcate aceasta nu ajută echipa să se menţină în prima ligă decât pe criteriul administrativ, dacă va fi cazul ca o formaţie din prima ligă să nu primească licenţa.

Tilincă şi Stromajer s-au întrecut în ratări

Gorjenii au învins la limită, cu 1-0, pe retrogradata Unirea Alba Iulia, după un meci în care atacanţii trimişi pe teren de antrenorul Florin Bejinaru s-au chinuit în zadar să înscrie, Tilincă şi Stromajer trecându-şi în cont doar ratări şi un gol din ofsaid. Prima ratare i-a aparţinut lui Păcurar care a trimis alături de poartă dintr-o lovitură liberă. Mijlocaşul nu a rezistat pe teren întregul meci fiind înlocuit pe finalul reprizei a doua după ce a mai executat o lovitură liberă dar tot fără rezultata. Tilincă şi-a trecut în cont cea mai mare ratare a primei reprize când a ajuns în faţa porţii, dar de acolo s-a îndepărtat şi a ieşit din careu în loc să şuteze la poartă. Veljcovic şi Jovanovic au pus în pericol şi ei poarta lui Mingote dar apărarea pandurilor a funcţionat destul de bine. Pe finalul primei reprize Tilincă s-a jucat din nou cu nervii bănci tehnice când a primit în faţa porţii goale dar nu a putut şuta fiind deposedat de adversari.

Cardoso, erou fără glorie

Partea a doua a meciului a început tot cu o mare ratare a lui Tilincă care a trimis cu capul din faţa porţii în portarul advers care a respins în corner, după doar un minut acelaşi Tilincă şutând pe lângă poartă. După alte două ratări semnate Stromajer şi Tilincă, Cardoso a plecat în atac şi a reuşit să înscrie în minutul 60. Supărat că ofensiva echipei sale nu reuşea să marcheze, fundaşul brazilian a luat o fază pe cont propriu, a driblat tot ce a întâlnit până în careul advers şi a şutat la colţul lung reuşind singurul gol al meciului şi al doilea său gol la Pandurii din acest sezon. În minutul 77 Tilincă a reuşit şi el să înscrie dar din poziţie de ofsaid, golul fiind anulat. Astfel, Panduri au reuşit o victorie în deplasare şi cea de-a doua victorie din acest retur, dar punctele nu le-au fost de folos în lupta pentru evitarea retrogradării.

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: