Handbaliştii lui Stângă au terminat sezonul cu medaliile în piept

Handbalul rămâne singurul sport de echipă de prima ligă care a mai adus satisfacţii anul acesta la Târgu Jiu. După ce au ajuns chiar şi pe locul I de-a lungul ultimului sezon, e adevărat conjunctural, handbaliştii lui Vasile Stângă au încheiat în acest week-end sezonul 2009-2010 cu medaliile de bronz pe piept. Evenimentul a avut loc în week-end în prezenţa secretarului general al Federaţiei Române de Handbal, Mihai Marinescu, venit special la meci pentru a înmâna medaliile de bronz.

Meciul cu Universitatea Cluj nu a fost deloc uşor pentru cei de la Energia Pandurii care s-au văzut conduşi pe parcursul primei reprize de o echipă ofensată de gestul celor de la FRH de a trimite medaliile de bronz la Târgu Jiu, în condiţiile în care meciul se putea încheia şi cu victoria oaspeţilor, caz în care medaliile ar fi ajuns la Ştiinţa Bacău. Cum însă şansele ca Pandurii să obţină victoria sau măcar un egal, care i-ar fi adus de asemenea pe locul trei, erau mult mai mari, s-a luat decizia ca acest meci să se joace cu medaliile pe masă.

Oaspeţii au condus după prima repriză

Oficialul FRH, respectiv secretarul general Mihai Marinescu, a trecut prin emoţii după prima parte a meciului, la fel ca şi conducerea celor de la Energia. Exista posibilitatea totuşi ca gorjenii să piardă acest meci şi ca medaliile să ia drumul Bacăului mai ales după ce a arătat Energia în prima parte a jocului, la pauză scorul fiind de 7-11 iar oaspeţii fiind decişi să arate celor de la FRH că i-au desconsiderat. Totuşi gorjenii au reuşit să revină în partea a doua a meciului, susţinuţi şi de o sală arhiplină, suporterii venind ca de obicei în număr mare, mai ales că aveau acum ocazia să sărbătorească o performanţă unică în istoria clubului – clasarea pe podium. Scorul final a fost de 22–19, portarul Dragomir aducându-şi contribuţia la acesta prin 19 intervenţii bune. Cel mai bun marcator al Energiei a fost Apolzan cu cinci goluri înscrise urmat de Kapular şi Simovic cu câte patru şi Humberto şi Giotoiu cu trei reuşite.

Stângă acuză oboseala jucătorilor

Antrenorul Energiei nu şi-a mai criticat jucătorii ca altă dată dând vina pentru evoluţia mai slabă din prima parte a jocului pe oboseala acestui sezon destul de greu. „S-a terminat benzina, asta a fost explicaţia primei reprize. Unii băieţi au acuzat o oboseală cronică dar e bine că ne-am revenit în repriza a doua şi am remontat diferenţa de patru goluri”, a spus Stângă după meci apreciind că şi emoţiile şi teama de a nu pierde locul trei şi-au pus amprenta pe evoluţia elevilor săi. „Cred că le-a fost frică, au avut un trac, emoţii pentru  medalia asta că nu i-am înţeles deloc. Am făcut antrenamente uşoare, plăcute, nu i-am omorât, dar pe final de campionat unii sunt mai proaspeţi iar alţii mai obosiţi”, a mai adăugat tehnicianul mulţumit că până la urmă rezultatul a fost cel aşteptat şi Energia a luat medalia de bronz la finalul partidei. După cum arată şi rezultatul, atacul a fost punctul slab al gorjenilor care n-au marcat decât şapte goluri în prima repriză, acesta fiind un record negativ al echipei lui Stângă în acest sezon doar la meciul cu UCM Reşiţa înscriind mai puţin, doar cinci goluri într-o repriză. De remarcat că golgheterul Energiei, Gabriel Florea nu a fost în formă bună la acest meci înscriind doar un gol.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: