Vukas a scăpat de cancer. Energia îi prelungeşte contractul

Milan Vukas a revenit de la finalul săptămânii la pregătire şi face deja antrenamente uşoare. Jucătorul a explicat că ficatul i-a fost afectat de substanţele folosite la chimioterapie dar va încerca acum prin regimurile stabilite de medici să-l regenereze şi să poată face din nou efort pentru a juca handbal de performanţă. Vasile Stângă vrea din nou să se bazeze pe el din sezonul viitor, iar preşedintele Gore Popescu a discutat deja de o eventuală prelungire a contractului jucătorului.

Monalisa POPESCU

Milan Vukas a reuşit să treacă cu bine peste cumplita boală cu care a fost diagnosticat în toamnă. În luna octombrie a anului trecut, medicii de la Târgu Jiu au pus un diagnostic şocant, cancer testicular, diagnostic confirmat de medicii de la Belgrad. Specialiştii clinicii din Serbia unde s-a tratat l-au încurajat să facă un tratament după operaţie şi acesta a dat rezultate bune. Vindecat aproape complet după cumplita boală, Vukas a revenit la pregătire şi vrea să facă din nou handbal de performanţă. Bineînţeles că acest lucru nu va fi posibil imediat, dar după o perioadă de reacomodare la efort şi de curăţire a organismului de substanţele toxice folosite la chimioterapie, Vukas va putea face din nou sportul care l-a consacrat deja la echipa naţională.


„Mai are contract anul acesta cu noi, dar domnul Stângă vrea să-l prelungim pentru anul viitor deoarece ar fi ideal să nu mai caute o altă extremă dreapta. De valoarea lui se găseşte greu un jucător acum. A fost jucător de naţională în ultimii trei ani, plus că e un jucător sufletist de care avem nevoie”, a spus preşedintele Gore Popescu care se aşteaptă acum ca jucătorul să se refacă complet la începutul sezonului viitor: „Eu sper să fi trecut cu bine peste toate problemele şi să fie în plenitudinea forţelor măcar la începutul turului. Dar până atunci trebuie să se pregătească foarte bine fizic să revină la o formă cât mai bună pentru că boala aceasta lasă urmări”.
Preşedintele a mai precizat că Vukas nu a fost afectat doar fizic ci şi psihic datorită acestei boli, care de cele mai multe ori ucide. În România, un jucător de fotbal de aceeaşi vârstă, 23 de ani, a decedat de cancer la începutul lunii februarie, dar alţi sportivi din străinătate au fost mai norocoşi şi au scăpat, făcând chiar sport de performanţă după ce au scăpat de cancer. „Eu am sperat tot timpul că va scăpa şi va reveni pentru că în situaţia lui au fost mulţi sportivi şi exemplul lui Amstrong este cel mai bun, el devenind campion mondial după o problemă similară. Deocamdată Milan e bine, sper să fie OK şi pe viitor”, a mai adăugat preşedintele Popescu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: