Pandurii părăsesc în lacrimi Liga I

Un nou semieşec pe teren propriu înregistrat aseară în meciul cu Poli Iaşi, scor 1-1 duce Pandurii şi mai departe de salvarea de la retrogradare. Şansele de a mai rămâne în prima ligă s-au redus dramatic după acest egal şi practic numai o minune mai poate menţine echipa în Liga I. Imaginea lui Cardoso şi a colegilor săi plângând la finalul partidei, prăbuşiţi pe gazonul Municipalului spune totul despre pasul mare către retrogradare făcut cu această ocazie.

Pandurii au jucat ieri un meci pe viaţă şi pe moarte cu Poli Iaşi, joc în care au jucat practic ultima şansă de a mai rămâne în prima ligă. Cu sabia deasupra capului, gorjenii au început meciul în forţă si fazele de poartă, altă dată absente cu desăvârşire au fost destul de această dată numeroase dar realizările destul de puţine.

S-au jucat cu ocaziile

După ce s-au jucat cu ratările în prima parte a meciului şi au reuşit să deschidă scorul prin Stromajer, Pandurii s-au jucat din nou pe final de meci în apărare şi au primit gol. Stromajer, Tremonti, Kamara, Popete şi Hidişan au ratat mai multe faze de poartă, faze pe care le vor regreta în cazul retrogradării echipei pentru că un gol în plus ar fi putut însemna salvarea. Chiar dacă la pauză s-a mai întărit atacul şi mijlocul terenului, prin trimiterea pe teren a lui Raskovic şi Păcurar, Pandurii  au continuat să rateze şi pe final de meci nu au putut nici măcar să conserve rezultatul. Şi ca şi la alte meciuri, asupra echipei s-a abătut blestemul eliminării unui adversar, Pandurii neputând să profite de omul în plus şi fiind egalaţi când erau în superioritate numerică.

Cu un om în plus şi fără antrenor au luat gol

Oaspeţii au rămas cu un om mai puţin pe teren din minutul 82 când Adrian Ilie, care mai avea un cartonaş galben, a primit al doilea avertisment şi cartonaşul roşu pentru lovirea balonului după fluierul arbitrului. Tensiunea a atins cote maxime pe final de meci când şi antrenorul Sorin Cârţu a fost trimis în tribune şi arbitrul partidei a început să împartă cartonaşe galbene din minut în minut. Şutul de la 25 de metri, la vinclu, al lui Viveiros a redus la tăcere un întreg stadion care până atunci mai sperase că meciul se va încheia cu scorul de 1-0.  Finalul i-a găsit pe toţi jucătorii prăbuşiţi pe teren şi pe Cardoso şi Rusu plângând în hohote şi ridicându-se cu greu de pe teren la insistenţa celorlalţi colegi.

Ce şanse mai au?

Ca să evite retrogradarea, Pandurii mai are nevoie matematic de opt puncte după cum a spus Cârţu la final de meci, teoretic de trei victorii în cele trei meciuri care vor urma. „Ca să poţi să te salvezi mai ai nevoie acum de opt puncte pentru că doar cu 38 de puncte ai şanse, deoarece la rezultate directe pierzi cu multe echipe”, a spus Cârţu la final de meci.

Pandurii vor juca acum cu Rapid în deplasare etapa viitoare după care la Târgu Jiu vine Poli Timişoara, în ultima etapă urmând să joace în deplasare la Alba Iulia. Deci două victorii eventual cu Timişoara şi Alba Iulia nu ar fi de ajuns chiar dacă ar fi coroborate cu un egal la Rapid.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: