EXCLUSIV: Gorjeancă din Plopşoru, campioană europeană la gimnastică

Sportiva Amelia Racea a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de bârnă, din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Birmingham. Gimnasta în vârstă de 15 ani şi jumătate este din comuna gorjeană Plopşoru şi este fiica şefului de post din localitate.

Amelia Racea, care a înlocuit-o pe Ana Porgras, accidentată, a intrat prima în finala de la bârnă, fiind notată cu 14.400, notă care i-a adus gimnastei antrenate de Nicolae Forminte aurul european.

Familia Ameliei a urmărit ieri la televizor întreaga competiţie şi s-a bucurat nespus la aflarea veştii că munca fiicei lor din ultimii zece ani a fost încununată cu aurul european. Tatăl Ameliei, Marius Racea, este şeful postului de poliţie din localitate. Acesta a declarat ieri, pentru ziarul Pandurul, că este fericit şi emoţionat de performanţa fiicei sale. „Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea o carieră în gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus: vreau să merg şi eu la gimnastică! Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul Cetate Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei”, a spus Marius Racea.

Tatăl Ameliei spune că se aştepta ca fiica sa să atingă astfel de performanţe, deoarece a avut un parcurs foarte bun în cei zece ani de gimnastică. „A luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei”, a mai spus Marius Racea. Telefoanele acestuia sunau încontinuu ieri, rudele şi prietenii fiind primii care l-au felicitat.

Generaţia Sidney 2000 care a inspirat-o pe micuţa Amelia să facă primii paşi spre gimnastică a fost formată în jurul Andreei Răducan, Simonei Amânar şi Mariei Olaru.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: