Pandurii caută 11 jucători noi ca să facă faţă în Europa!

Pandurii vor să se întărească serios pentru sezonul viitor. Gorjenii nu vor să se facă de râs în Europa League, aşa că vor să transfere o echipă întreagă! Şeful Condescu a dezvăluit deja numele primilor 5 jucători aflaţi în negocieri pentru a sosi la Tg-Jiu. Toţi 5 sunt impresariaţi de mai vechiul amic, Zvonko Milojkovic.

Pandurii au prins locul 2 înaintea Petrolului şi Astrei, iar asta înseamnă că şi-au asigurat participarea în turul 2 preliminar al Europa League.

În negocieri cu 5 străini

Pandurii sunt conştienţi că fără nişte întăriri serioase nu au cum să faţă nici în preliminariile celei de-a doua competiţii intercluburi din Europa. Ţintele au însă acelaşi profil ca în anii trecuţi. Jucători ieftini sau mai degrabă liberi de contract, care să nu ceară prea mulţi bani. În primă fază, Condescu a apelat la vechiul amic, impresarul sârb Zvonko Milojkovic. Acesta din urmă a promis că aduce la Tg-Jiu un portar, un fundaş central, un mijlocaş la închidere şi un vârf, adică o întreagă coloană vertebrală a echipei. Pandurii au demarat deja negocierile cu 5 jucători, dar vor alege numai 3 dintre ei. Situaţia e mai dificilă la postul de portar. Zvonko a recomandat doi goalkeeperi din zona ex-iugoslavă, dar gorjenii nu au primit acordul cluburilor de a negocia cu aceştia.

Ţintele pandurilor:

-Djordje Despotovic, 21 de ani, atacant Spartak Zlatibor, locul 9 în Serbia (12 goluri in 27 de meciuri in 2012-2013)

-Admir Adrovic, 25 de ani, atacant Buducnost Podgorica, locul 2 Muntenegru (15 goluri in 25 meciuri)

-Ifeany Victor, 23 de ani, atacant FK Javor, locul 10 Serbia (7 goluri in 25 meciuri)

-Aleksandar Sofranac, 22 de ani, fundaş central, Mladost Podgorica locul 10 Muntenegru (n.r. acesta a mai fost în probe la Pandurii, dar nu a fost păstrat)

-Vladica Brdarovski, 23 de ani, fundaş dreapta Rabotnicki Skopje, locul 4 Macedonia

Iar aduc colonie de sârbi ?

O astfel de afacere ar fi fost imposibilă pe vremea lui Grigoraş, fostul antrenor al pandurilor fiind în război deschis cu Zvonko. De altfel, gorjenii par să nu înveţe din greşelile trecutului. Ori de câte ori au format o colonie de sârbi la Tg-Jiu, au existat probleme la echipă. Milanko Raskovic, Vojislav Vranjkovic (după revenirea din 2010) sau Artem Maksumic au fost exemple de transferuri ratate la Pandurii. Cazul bosniacului Stojan Vranjes e unul special. Mijlocaşul a dat randament pe teren, dar a fost un adevărat bad boy în afara lui. S-a certat ca la uşa cortului cu Grigoraş şi a fost dat afară până la urmă de la echipă. Un ultim exemplu de sârb care nu a dat randament la Pandurii e Sasa Popin. Uriaşul de 2,03 metri a fost adus în iarnă, dar nu a bifat decât un meci în tricoul pandurilor. Popin va fi cel mai probabil pus pe liber în această vară. Singurul exemplu pozitiv pe care-l putem găsi e cel al lui Novak Martinovic. Fundaşul adus în februarie 2009 la Tg-Jiu şi-a făcut treaba pe teren şi a fost un exemplu şi în afara lui.

„Trebuie să facem o figură frumoasă în Europa, iar pentru asta trebuie să realizăm transferurile necesare. Ne trebuie încă 11 jucători de aceeaşi valoare, asta ca să nu facem o anumită figură frumoasă în cupe şi apoi să ne scufundăm în campionat. Vrem să învăţăm din greşelile altora.”           Marin Condescu

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: