Pandurii dau atacul pe Mureş !

Pandurii lui Grigoraș simt miros de sânge și dau atacul decisiv asupra celor de la FCM Târgu Mureș. Gazdele meciului de azi de la ora 21.30 trec printr-un moment mai mult decât delicat. Sunt implicați în scandalul de la DNA cu fostul șef CCA, Vasile Avram și nici nu vor avea antrenorul pe bancă la meci. Selymeș e plecat în Franța la cursuri și i-a delegat pe secunzii săi să pregătească meciul cu Pandurii.

FCM Târgu Mureș (locul 16, 6 puncte) – Pandurii (locul 5, 14 puncte), astăzi de la ora 21.30 în direct la DigiSport

Târgu Mureș: Albuţ – Nicu, Iencsi, Dan Matei,Vagner – Mohammed, Ilyeş, Florin Dan – Subotic, Cavalli, Buş.         Antrenor: Cezar Zamfir.

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer.       Antrenor: Petre Grigoraș.

Pandurii au toate șansele să nu se întoarcă cu mâna goală de la Târgu Mureș. Cel puțin pe hârtie. Adversarii lor au parte de un început de sezon dezastruos, doar 6 puncte din 8 meciuri, au rămas fără antrenorul Sabău, care și-a dat demisia după 1 la 2 cu Mediaș.

Prinși în scandal

Numele clubului de pe Mureș a fost primul apărut în cel mai recent scandal care zguduie fotbalul românesc. Povestea e deja binecunoscuta. Sorin Terbea, un apropiat al clubului muresean e acuzat ca i-ar fi dat 19 mii de euro mita sefului de la arbirii Vasile Avram pentru a beneficia de „fluierasi” ascultatori la partidele de acasa. „Nu cred că e o situaţie apăsătoare pentru cei de la Târgu Mureş. Ei se antrenează şi joacă, aşa cum şi antrenorii îşi fac treaba lor. Mi-e greu să cred că va fi ca şi în cazul celor de la FC Argeş, dar, dacă s-a întâmplat ceva, cei în măsură să aplice legea sunt convins că o vor pune în aplicare. Nu cred că jucătorii vor fi afectaţi, ci mai degrabă determinaţi şi hotărâţi să iasă din pasa neagră prin care trec acum păentru că obiectivul lor nu era evitarea retrogradării. Timp e suficient şi să revină la obiectiv. Nu cred că se gândesc că se gândesc ei acum la ce se va întâmpla cu X sau Y. Cei care au greşit vor plăti, la fel cum se întâmplă şi în cazul jucătorilor”, a comentat Grigoras situatia de la Targu Mures, intr-un fel asemanatoare cu ce s-a intamplat la FC Arges in urma cu 2 sezoane.

Selymeș debutează...cu o absență

Desi isi propuneau sa ajunga tocmai in Europa League in acest sezon, muresenii au fost treziti repede la realitate. Doar o victorie in 8 meciuri, locul <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />16 in clasament iar asta l-a determinat pe Ovidiu Sabau sa demisioneze „pentru binele echipei”. Sefii i-au gasit repede inlocuitor in persoana fostului principal de la Astra, Tibor Selymes dar culmea acesta nu va conduce echipa de pe banca la primul sau joc. Si asta pentru ca fostul international al Romaniei e plecat in Franta acolo unde sustine un examen pentru licenta de antrenor. Secunzii sai, Zamfir si Ion Manu vor prelua fraiele la meciul cu Pandurii. „Din păcate, nu voi fi prezent la meciul cu Pandurii. Am fost luat pe nepregătite şi am nişte probleme de rezolvat. Vor fi însă secunzii mei şi sper ca echipa să se mobilizeze şi să obţină victoria cu Pandurii. Luni voi fi deja alături şi după aceea vom vedea ce avem de pus la punct în continuare”, a comentat Selymes. „Îl respect pe Sabău, e un antrenor foarte bun, îmi pare rău pentru el. Sunt convins că reuşea să scoată şi el echipa, are calităţi. Va fi şi mai greu acum cu această schimbare, îmi aduc aminte de schimbarea mea aici, s-a văzut un revirment, un declic psihic, e posibil şi la ei să fie. Au jucători valoroşi în componenţă, jocul echipei nu a fost atât de rău pe cât arată locul în clasament. Suntem două echipe rănite, dar una dintre ele, gazdele au şase puncte. Au făcut şi investiţii mari, au fost aduşi mulţi jucători, au schimbat şi antrenorul, Selymes este acolo. O schimbare de asta poate să aducă un reviriment în jocul echipei”, spune si Grigoras.

“Prima şansă de a ne reveni din punct de vedere psihic e partida de la Târgu Mureş. Nu trebuie să ne intereseze starea lor de spirit sau problemele lor, ci doar problemele noastre. Orice punct este foarte important”

Petre Grigoras, antrenor Pandurii

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: