Pandurii, echipa cu cei mai mulţi jucători U 20 din Liga 2

Liga 2 a trecut de jumătatea sezonului 2019 – 2020, primul sezon în care FRF a stabilit că doi tineri fotbaliști trebuie să se regăsească în permanență pe teren pe durata partidelor. Din acest motiv foarte multe echipe din Liga 2 promovează jucători tot mai tineri, Pandurii fiind în topul formaţiilor care au promovat cei mai mulţi jucători tineri.

Pe primele locuri în ceea ce priveşte jucătorii U 20 folosiţi în acest sezon de Liga 2 se află Pandurii Târgu Jiu şi Csikszereda, cu câte 8 jucători U20 folosiţi în cele 21 de meciuri, urmate fiind de Rapid, Petrolul şi Dunărea Călăraşi, CSM Reşiţa şi Ripensia, cu câte 7.

Cel mai tânăr fotbalist care a evoluat în Liga 2 a fost Cătălin Vulturar de la UTA Arad, născut pe 9 martie 2004. La finalul anului 2019, după 21 de runde din Liga a 2-a, podiumul este format din UTA Arad, CS Mioveni şi Rapid, echipe care au mizat pe câte 6, în cazul primelor două, respectiv 7 fotbalişti U20 în această primă parte a campionatului.

Tinerii sub 20 de ani au contribuit pe faza ofensivă cu 41 de goluri în prima parte a campionatului în care 25 jucători U20 şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Cel mai bun tânăr marcator este Alex Pop (Universitatea Cluj) cu  4 goluri, urmat de Vlad Chera (Ripensia Timişoara), Victor Dican (Universitatea Cluj), Florin Haită (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Antonio Sefer (Fotbal Club Rapid) cu câte 3 goluri şi Ovidiu Rasoveanu de la Pandurii Târgu Jiu cu două goluri marcate. 

Pandurii se menţine astfel în top, la fel ca şi sezonul trecut, în ceea ce priveşte promovarea tinerilor jucători, anul acesta echipa din Târgu Jiu fiind forţată să promoveze şi mai mulţi juniori prin prisma faptului că nu a putut face transferuri.

În total, în primele 21 de etape ale sezonului Ligii 2, au bifat minute 130 de fotbalişti Under 20, născuţi începând din 2000.

Vizualizări: 443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: