Criza de jucători de la CSM a dus la promovarea juniorilor

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu trece prin cea mai grea criză de jucători de la înscrierea în Liga Naţională. La ultimul meci disputat, antrenorul  Claudiu Alionescu a aliniat o echipă formată din foarte mulţi juniori, pentru că cinci dintre jucătorii de bază nu au fost disponibili pentru meciul de la Mediaş.

La primul meci al anului, cel cu CSM Mediaş, Claudiu Alionescu nu s-a putut baza pe cei mai buni jucători din sezonul trecut, pentru că sârbul Stefan Andrejevic a fost accidentat grav la ultimul meci al anului trecut, după care a suferit o intervenţie chirurgicală, Alin Borșa a fost suspendat în urma incidentelor de la finalul meciului cu CSM Galați, Jovan Djurasovic  a avut probleme cu viza de ședere în România, iar Andrieş a fost şi el accidentat.

La finalul anului trecut, clubul gorjean s-a despărțit şi de americanul  Rick Curry, care era şi acesta de bază în lot, chiar dacă randamentul său nu era cel aşteptat.

Conducerea clubului a decis să încheie colaborarea cu acesta pentru evoluţii sub aşteptări şi să caute un alt jucător care să îl înlocuiască. „Ne-am despărțit înainte de sărbători de americanul Curry  care, din păcate, nu a confirmat evoluțiile pe care ni le doream. În aceste condiții, am fost nevoit să apelez la juniori, pentru a completa lotul și ne-am prezentat cu 8 jucători sub 23 de ani, din cei 12 care au făcut deplasarea”, a spus Alionescu, subliniind că în ultimele opt minute de joc a trimis pe teren toţi cei opt jucători tineri: “Mă bucură faptul că am avut în lot opt jucători sub 23 de ani în ultimele minute ale meciului, la un moment dat am avut în teren o echipă formată din din cinci jucători, sub 18 ani, toţi din Târgu Jiu. Toți au putut evolua în acest meci, doi dintre ei reușind să și marcheze primele puncte la nivel de seniori. Este poate un imbold moral pentru ei și sper ca acest lucru să-i motiveze și pe viitor sa devina o parte și mai importantă a echipei”.

CSM Târgu Jiu a deplasat la acest meci un lot de 12 jucători, din care 9 au fost jucători din Târgu Jiu, iar cinci dintre aceştia fac parte din echipa de juniori. Pe lista marcatorilor de la acest ultim meci se regăsesc şi juniorii Teodor Grama şi Răzvan Pavel, ambii câte două puncte, cei doi juniori fiind chiar la primele puncte realizate pentru echipa de seniori.

Cu toate că juniorii clubului profită de aceste indisponibilităţi pentru a se evidenţia, e greu de crezut că echipa CSM poate rezista în Liga Naţională cu foarte mulţi tineri lipsiţi de experienţa competiţională la acest nivel.

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: