Pandurii, liberi să plece dacă au oferte

Pentru că Pandurii nu a plătit jucătorii care au evoluat în prima parte a sezonului, o mare parte a acestora şi-au exprimat dorinţa de a părăsi echipa din Târgu Jiu în această iarnă. Oficialii clubului le-au transmis jucătorilor că sunt liberi să plece, dacă îşi găsesc noi echipe. La Pandurii această practică nu este o noutate, la fiecare şase luni clubul despărţindu-se de foarte mulţi jucători.

Distanţa de 14 puncte, sub linia retrogradării, arată că gorjenii nu mai au mari şanse să evite retrogradarea în acest sezon, aşa că jucătorii care vor să evolueze la alte formaţii sunt liberi să îşi caute echipe. În aceste condiţii, Pandurii va încerca să supravieţuiască şi să ducă sezonul la final  cu tinerii promovaţi de la centrul de juniori la finalul anului trecut. Şi dacă şi alţi fotbalişti îşi vor găsi echipe atunci numărul de juniori care pot face pasul la Liga 2 va fi  mai mare pentru că gorjenii nu pot face transferuri.

La finalul anului 2019, şi chiar mai înainte de a se încheia turul acestui sezon, o parte dintre jucători au fost puşi pe liber de noul antrenor, Călin Cojocaru. Acesta a spus că nu tolerează indisciplina şi a transmis către trei dintre fotbalişti acest mesaj, atunci renunţând la contractele cu Pandurii şi solicitând rezilierea tinerii Ioan David şi Bogdan Vişan, ambii sub 18 ani, precum şi portarul Iulian Dinu.

Tot la finalul anului trecut a plecat şi Robert Lică, acesta cerând rezilierea pentru că nu mai intra în vederile antrenorului. Mai târziu, după ultimul meci al anului, şi Paul Chiş a solicitat rezilierea contractului şi nimeni nu s-a împotrivit. Locurile acestora au fost luate deja de o serie de juniori care au debutat la ultimele meciuri ale anului 2019, acum urmând să mai fie cooptaţi o serie de juniori dacă vor pleca şi alţi jucători din lot. De aceea gorjenii vor căuta să omogenizeze lotul pe perioada de iarnă prin cât mai multe meciuri amicale. „Încercăm să omogenizăm cât mai bine lotul, vor mai veni câţiva jucători Under 19. În afară de jucătorii de care ne-am despărţit deja,ne vom reuni cu toţii pe data de 13 ianuarie. Au mai fost jucători care şi-au exprimat dorinţa să plece, am avut discuţii, iar în situaţia în care îşi vor găsi o echipă, noi nu ne împotrivim. Dacă au o ofertă, nu se pune problema să nu îi lăsăm dar dacă nu au, continuă la Pandurii”, a spus directorul sportiv Camilian Floroiu.

Antrenorul Călin Cojocaru a programat reunirea lotului pe data de 13 ianuarie şi vizita medială este stabilită pentru data de 27 ianuarie.

Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul 2019 pe ultimul loc în Liga 2, pe locul 19, cu doar 8 puncte acumulate în 21 de etape.

Vizualizări: 665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: