Cel mai bun şahist român al anului este o gorjeancă

O şahistă din Gorj a fost desemnată cel mai bun sportiv al anului 2019 de către Federaţia Română de Şah. Corina-Isabela Peptan este legitimată acum la CSM Bucureşti, fiind originară din județul Gorj, dar stabilită de mai mulţi ani în Timişoara.

Sportiva Corina Peptan a ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni şahişti ai anului trecut, într-un clasament stabilit de Consiliul Director al Federaţiei Române de Şah.

Corina Peptan, ELO 2392, are acum 41 de ani, dar practică acest sport al minţii  de când era mică, iar la 10 ani a devenit campioană mondială la categoria sa de vârstă. După ce a câştigat titlul mondial s-a stabilit la Timișoara, unde a activat la Clubul Electromotor Timișoara.

Gorjeanca câștiga apoi Cupa Campionilor Europeni cu echipa AEM Luxten Timișoara, în anul 1998. Între timp a mai câștigat titlul mondial și la vârstele de 11, 13, 14 și 18 ani şi a fost multiplă campioană națională a României fiind decorată de președintele României în 2008 cu Medalia și Ordinul Steaua României.

Corina Peptan s-a născut la Bumbești Jiu și are bunicii originari din comuna Cîlnic, satul Peptani. Campioana vine cât de des poate în satul căruia îi poartă numele și merge la cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormântul bunicilor săi.Corina Peptan este cetățean de onoare al municipiilor Timișoara și Târgu Jiu.

Cei mai buni 10 sportivi ai Federaţiei Române de Şah în 2019:

1. Corina-Isabela Peptan (CSM Bucureşti)

2. Constantin Lupulescu (CS Comunal Ghiroda şi Giarmata Vii)

3. Vlaicu-Marcel Crişan (Şah Club Potaissa Turda)

4. Vladislav Nevednicii (CS Politehnica Iaşi)

5. Bogdan-Daniel Deac (CS Politehnica Iaşi)

6. Lucian-Costin Miron (CSU Universitatea de Vest Timişoara)

7. Mihnea Costachi (CS Politehnica Iaşi)

8. Miruna-Daria Lehaci (CS Politehnica Iaşi)

9. Irina Bulmaga (CS Politehnica Iaşi)

10. David Gavrilescu (CS Comunal Ghiroda şi Giarmata Vii)

Vizualizări: 3,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: