Pandurii, eşec în tricouri roşu-PSD

Pandurii a jucat ieri în roşu primul meci de după preluarea conducerii clubului de către vicepreşedintele PSD Gorj, Mihai Prunariu. Nu a fost cu noroc, meciul fiind pierdut de gorjeni cu 2-0 în deplasarea de la Astra Giurgiu. Pandurii au acumulat un singur punct în cele trei meciuri oficiale jucate de când Ciurel şi Călinoiu au preluat frâiele clubului, deşi au promis rezultate mai bune după îndepărtarea lui Condescu.

Pandurii a inaugurat la Giurgiu noul echipament al echipei, de culoare roşu-PSD, care se adaugă ţinutelor alb-albastre folosite până acum. Un meci în care gorjenii au luptat pentru cele trei puncte, dar atmosfera tensionată şi scandalurile de presă lansate dinspre noii acţionari par să afecteze şi jocul echipei.

Debut cu stângul pentru Gliwa

Antrenorul Cristi Pustai a făcut câteva modificări importante pentru acest meci. Polonezul Michal Gliwa a debutat la Pandurii luându-i locul lui Stanca în poartă, Mamele şi Erico au format cuplul de fundaşi centrali, în timp ce Christou a urcat la mijloc în locul lui Breeveld. Anton a devenit noul căpitan al pandurilor, fiind preferat în detrimentul lui Christou.

Astra Giurgiu, echipă care se bate pentru primele locuri, a învins cu 2-0, prin golurile marcate de Măţel (min. 65) şi Iorga (min. 70). Un meci din care nu au lipsit ocaziile pandurilor, dar golurile au venit doar pentru gazde.

Prima ocazie a meciului a aparţinut celor de la Astra. În minutul 4, Ivanovski a centrat în careu şi japonezul Seto a reluat peste poartă. Au urmat atacuri ale pandurilor. Nistor a şutat în plasa laterală în min. 9, Bud a ratat o preluare în faţa porţii în min. 21, iar Buleică a lovit bara în min. 25. A fost o primă repriză echilibrată, dar fotbalul se joacă pe goluri, fapt arătat de două ori de Astra în a doua repriză. Pustai a făcut trei schimbări în repriza a doua, prima în min. 66, la 1-0, când antrenorul a forţat ofensiva ieşind Christou, slab ca închizător, şi intrând libanezul Feiz Shamsin. La 2-0 pentru Astra, Pustai a mai făcut două schimbări, ambele în min. 75. Au ieşit Bud şi Buleică, fiind înlocuiţi cu Alex dos Santos şi Distefano. Prea târziu, gorjenii impresionând doar pe final de meci, când Nicoară a driblat superb doi adversari, mingea s-a scurs prin faţa porţii, fără să fie ajunsă de Shamsin.

CĂDERE

Pandurii a coborât după această etapă două locuri în clasament, ajungând pe locul al şaselea. Echipa lui Pustai a obţinut doar un punct în cele trei meciuri din mini-retur şi se îndepărtează de obiectivul de a juca în cupele europene.

URMĂRIŢI

Selecţionerul Victor Piţurcă şi secundul său Eugen Neagoe, fost antrenor al pandurilor, au asistat la meciul de la Giurgiu. Măţel, Găman, Anton sau Nistor sunt jucători pe lista posibilelor viitoare convocări la naţională.

ASTRA: D. Coman - Măţel, Papp, Găman, Morais - Seto, Laban - William, Budescu, Iorga – Ivanovski. Antrenor: Daniel Isăilă

PANDURII: Gliwa - Unguruşan, Paraskevas, Erico, Momcilovic - Mamele, P. Anton, Dan Nistor - Buleică, Bud, Nicoară. Antrenor: Cristi Pustai

Arbitri: Radu Petrescu, Aurel Oniţa, Mikloş Nagy, Cătălin Popa, Sorin Antonie

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: