Greblă donează o siglă Pandurii pe care nu o deţine

Fostul senator PSD Toni Greblă a trimis o scrisoare Primăriei Târgu Jiu prin care anunţă că donează drepturile asupra „emblemei PANDURII TÂRGU JIU 1962“. Donaţia vine după scandalul rezultat din faptul că el şi alte trei persoane au înregistrat marca în 2005. Numai că Greblă vrea să doneze ceva de nu are, deoarece la OSIM a înregistrat o cu totul altă marcă şi anume „CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu 1963”. Mai mult, nici măcar această denumire nu mai apare pe însemnele clubului, din 2012, când pe siglă a fost înlocuit anul 1963, care apare în marca deţinută de Greblă, cu 1962, care ar fi anul real al înfiinţării clubului. Cu alte cuvinte, tot scandalul din ultimele săptămâni este în jurul unor denumiri pe care nu le mai foloseşte nimeni, în timp ce actuala denumire nu este înregistrată nici măcar acum de club la OSIM, oficialii fiind prea preocupaţi cu scandalurile.

În 2005, Toni Greblă, Marin Condescu, Dumitru Popa şi Lavinia Matei au înregistrat la OSIM drepturile asupra numelui şi siglei echipei Pandurii, mai exact „CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu 1963”. Acum câteva săptămâni, Dumitru Popa a notificat acţionarii clubului că doreşte să negocieze folosirea de către club a însemnelor, în caz contrar va lua măsurile legale.

Anul înfiinţării a fost modificat în 2012

Acţionarii clubului s-au revoltat şi au spus că mai bine schimbă numele clubului, decât să plătească pentru folosirea mărcii. Toni Greblă a anunţat că va ceda partea lui, mai ales că acum, fiind judecător la Curtea Constituţională, nu îşi permite să fie implicat într-un astfel de scandal. Greblă a făcut şi o adresă către primar, prin care îşi exprimă disponibilitatea de a ceda drepturile pe care le are asupra emblemei, numai că a dat o denumire greşită. „Vă solicit să primiţi oferta mea de a DONA municipiului Târgu Jiu drepturile mele asupra emblemei „Pandurii Târgu Jiu 1962”, se arată în cererea lui Greblă. Pe lângă faptul că denumirea nu este cea înregistrată de Greblă la OSIM, apare şi întrebarea de ce îşi cedează partea către unul dintre asociaţi, Consiliul Local Târgu Jiu, nu către club.

În scrisoarea către Cârciumaru, Toni Greblă a motivat şi de ce a recurs la înregistrarea mărcii în 2005. "Rostul pentru care am înregistrat la OSIM emblema a fost acela de a o proteja împotriva unei posibile folosiri în scopuri oneroase", se arată în scrisoarea semnată de Toni Greblă. Acesta mai susţine că nu are nici un fel de pretenţii pentru folosirea mărcii până acum, considerând că aceasta aparţine suporterilor. Cu toate acestea, Dumitru Popa, unul dintre cei care au înregistrat marca alături de el, a emis deja pretenţii.

Potrivit legii, donaţia trebuie acceptată de Consiliul Local Târgu Jiu, astfel că Toni Greblă i-a cerut primarului să demareze procedurile necesare.

donatie_grebla

osim_pandurii

CERERE

În timp ce toată lumea se ceartă pe o denumire care nu mai este folosită de doi ani, firma Succes a depus la OSIM cerere de înregistrare a mărcii „Pandurii”. Succes a făcut şi o cerere de intrare în acţionariatul de la Pandurii, numele firmei apărând deja pe tricourile echipei.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: