Un absolvent de studii politice, șef la FRF! Gorjenii nu l-au votat

Schimbarea se produce după 24 de ani și la Federația Română de Fotbal (FRF), Mircea Sandu fiind înlocuit de Răzvan Burleanu, un tânăr de 29 de ani, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale.

Lupta s-a dat cu Vasile Avram, cu care a intrat în turul doi. Rând pe rând, ceilalți trei candidați la șefia FRF au renunțat pentru a-l susține pe Burleanu. Primul care a renunțat a fost Marcel Puşcaş. El a solicitat membrilor afiliaţi care doreau să-l voteze să-l aleagă pe Răzvan Burleanu. Burleanu a primit în primul tur 72 de voturi, iar Avram 59. Turul doi de scrutin pentru alegerea preşedintelui FRF a fost aproape de a fi repetat, deoarece au fost 175 de buletine de vot şi doar 173 de cluburi care şi-au confirmat prezenţa la Casa Fotbalului. În turul doi, trei bilete de vot au fost anulate.

Al treilea candidat a fost Gheorghe Chivorchian, cu 29 de voturi, în timp ce fostul fotbalist Sorin Răducanu a primit zero voturi. Cei doi au ieşit din cursa pentru preşedinţia FRF, iar Chivorchian le-a cerut susţinătorilor săi să voteze pentru Burleanu.

Cine e Burleanu

Răzvan Burleanu a practicat fotbal și arbitraj, iar la 19 ani a renunțat la sport și s-a înscris la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. A urmat de apoi cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare. Actualul șef al FRF a lucrat la Primăria Bacău, Parlamentul României, Autoritatea Electorală Permanentă, şi Administraţia Prezidenţială. Burleanu este din 2012 preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate şi peste un milion de jucători legitimaţi.

Cu cine au votat gorjenii

Reprezentantul clubului Pandurii, Eugen Pârvulescu, nu şi-a exprimat votul pentru şefia FRF, din cauză că avea mandat să voteze pentru Gică Popescu, dar acesta nu a mai candidat din cauză că a fost arestat. Pârvulescu a spus că nu a citit programele celorlalţi candidaţi, aşa că a preferat să nu voteze.

Şi Mihai Prunariu, şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, avea dreptul la un vot, dar a ales să-l susţină pe Marcel Avram, cel care a pierdut. Reprezentantul Jiul Rovinari a lipsit de la votul FRF.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: