Pandurii încheie azi „calvarul“ de la Rânca

Pandurii încheie azi stagiul montan de la Rânca, acolo unde timp de cinci zile au avut de suportat frigul şi ninsoarea, poleiul de pe pante şi aerul tare de la munte. Pentru cei neobişnuiţi cu astfel de cantonamente montane, stagiul a fost un calvar dar pentru cei care au mai trecut prin Rânca sau prin alte locuri unde se efectuează astfel de pregătiri de iarnă, stagiul a fost doar util.

Concluziile antrenorului Liviu Ciobotariu sunt pozitive după acest stagiu în care echipa sa a răspuns bine la pregătire şi nu s-a confruntat cu probleme deosebite. „A fost în opinia mea un stagiu reuşit din punct de vedere al capacităţii fizice şi băieţii au răspuns foarte bine”, a concluzionat ieri tehnicianul care a recunoscut că au fost totuşi mici probleme de acomodare la unii jucători: „La început unora dintre ei le-a fost mai greu pentru că au fost jucători care nu au fost obişnuiţi cu cantonamentele de iarnă şi stagiile montane dar s-au acomodat şi ei foarte repede şi s-au pregătit şi ei la fel ca ceilalţi”. Tehnicianul pandurilor a explicat ieri de ce preferă să ducă echipa şi la munte, în timp ce alţi antrenori merg direct în Antalya: „Au fost echipe care nu mai făceau cantonamente la munte anii trecuţi dar eu am fost tot timpul adeptul stagiului de pregătire montan, nu unul foarte lung dar un stagiu de cinci zile este foarte binevenit şi pentru ozonificare şi pentru pregătirea fizică. Aici se poate lucra şi forţă şi potenţă aerobă şi mai multe laturi ale pregătirii. Eu şi înainte unde am lucrat, iarna am făcut cinci zile de antrenamente la munte şi cu Otopeni şi cu Galaţiul”.

Kamara s-a acomodat mai repede cu zăpada

Ciobotariu recunoaşte că impactul zăpezii, altitudinii şi frigului de la munte este mai mare la jucătorii străini care se confruntă mai des cu astfel de probleme. „Străinilor de regulă le e mai greu pentru că nu au fost obişnuiţi să facă astfel de stagii pe zăpadă şi la altitudine. Fiind pentru prima dată aici le-a fost greu să se acomodeze în primul rând cu presiunea aerului, aici suntem la cota 1600 şi pentru ei e ceva nou, că nu au fost obişnuiţi. Cardoso de exemplu avea ceva probleme cu respiraţia dar uşor, uşor a intrat în program normal şi face tot antrenamentul”, a precizat antrenorul care l-a lăudat pe Kamara pentru că s-a obişnuit mult mai repede cu condiţiile de la Rânca. „Kamara a avut şi el probleme dar el parcă s-a acomodat puţin mai repede dar el cred că a mai făcut cu cei de la FC Argeş”.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: