Pandurii, între Liga Campionilor şi Europa League!

Pandurii s-au calificat în cupele europene, dar nu ştiu încă sigur dacă vor juca în Europa League sau vor fi „promovaţi” de UEFA în Liga Campionilor. Tot mai multe voci susţin că forul european nu-i va ierta pe stelişti după condamnarea lui Becali în cazul „Valiza”, aşa că, vrând-nevrând, pandurii s-ar putea pregăti de preliminariile celei mai prestigioase competiţii inter cluburi din lume!

Steliștii așteaptă cu inima strânsă un răspuns de la UEFA. Forul european a luat act de condamnarea șefului Stelei, Gigi Becali pentru corupție și ar putea exclude clubul din Ghencea din sezonul viitor al cupelor europene.

Steaua out din Europa ?

Steaua trece prin clipe de incertitudine. După ce a câştigat titlul de campioană pe teren, trupa din Ghencea ar putea fi exclusă din cupele europene după condamnarea lui Gigi Becali la 3 ani de închisoare în cazul „Valiza”. Practic UEFA nu tolerează corupţia în fotbal, aşa că va analiza serios situaţia Stelei în aceste zile.

Steliştii nu mai pot folosi nici cel mai puternic argument, cum că Becali nu era oficial al Stelei în acea perioadă aşa că nu pot fi pedepsiţi pentru condamnarea lui. Becali nu era în acte oficial al Stelei, dar Teia Sponte era. Mâna dreaptă a latifundiarului din Pipera s-a dus la Cluj cu valiza cu 1,7 milioane de euro din postura de vicepreşedinte al clubului din Ghencea. Tocmai din acest motiv, judecătorii l-au condamnat şi pe Sponte la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită. Teia Sponte a fost oficial al Stelei din 2003 până în 2012, aşa că steliştii nu mai pot invoca faptul că niciun oficial de-al lor n-a fost implicat direct în tentativa de a-i motiva financiar pe jucătorii celor de la U Cluj.

Chiar dacă situaţia nu pare aşa gravă ca în cazurile precedente de la Juventus sau Fenerbahce, echipe excluse de UEFA pentru meciuri aranjate, Steaua ar putea plăti scump. Până la urmă corupţia e corupţie, iar forul european nu se joacă cu aşa ceva.

Oficiali FRF : „Steaua va fi exclusă !”

Tot mai mulţi oameni din fotbalul românesc cred că Steaua nu va fi iertată de UEFA. Cel mai probabil scenariu pare acela în care Stelei îi va fi interzisă participarea în cupele europene pentru cel puţin un sezon, dar va fi păstrată în prima ligă din România. „Steaua este la mâna UEFA şi la mâna LPF. În Europa va fi exclusă, pe plan european e sigur. În România o mai bâjbâim noi. Nu cred că Liga va fi în stare s-o retrogradeze pe Steaua”, a fost surprins cu camera ascunsă la România TV, şeful Comisiei de Licenţiere a FRF, Viorel Duru. „Steaua, exclusă pentru un an, pentru 3, pentru 5. El a fost condamnat pentru corupţie. Sigur că el a spus că sunt bani pentru premier. Dar ăia zic că a minţit: cu terenuri, cu nu  ştiu ce. Ăia o să zică : «De ce nu s-au dat banii oficial, prin bancă?» Au găsit valiza”, a declarat în acelaşi fel şi secretarul general FRF, Adalbert Kassai.

„UEFA va fi foarte rigidă, foarte dură. Acolo nu este loc de interpretări.Este o hotărâre definitivă pe motiv de corupţie. UEFA va lua decizia de aici, va traduce şi va hotărî identic.Lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere în Europa, nu există posibilitatea să scape.”                  Marian Iancu, fost finanţator Poli Timişoara

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: