Pandurii joacă sâmbătă primul meci la Severin

Pandurii s-au mutat de ieri la Severin acolo unde vor disputa de acum înainte toate meciurile de pe teren propriu până la finalul acestui sezon. Pentru a-şi obişnui mai bine jucătorii cu noul teren, Petre Grigoraş a deplasat echipa la Severin cu două zile înainte de meci. Ieri dimineaţă Pandurii s-au antrenat pentru ultima dată înaintea jocului cu FCM Târgu Mureş la Severin, urmând ca azi să mai susţină acolo un antrenament pentru a se acomoda cu terenul.

Pandurii nu au mai avut timp să plângă punctele pierdute cu Rapid din cauza arbitrilor. Deciziile luate referitor la retrogradarea arbitrilor de la acest joc nu le-au dat punctele înapoi, astfel că echipa şi-a văzut de pregătire pentru a aborda corespunzător meciul de sâmbătă cu FCM Târgu Mureş. „Dacă stăm să ne plângem de cum ne-au furat, vor profita adversarii şi sper ca lucrul acesta să nu se întâmple”, a spus ieri Grigoraş care vrea să îşi conecteze jucătorii la importanţa meciului cu FCM: „Sunt convins că jucătorii sunt conştienţi de dificultatea partidei de sâmbătă. O victorie a noastră ne-ar apropia de un grup de 4-5 echipe care au puncte asemănătoare cu noi”.

Favoriţi şi nu prea

Antrenorul gorjenilor nu crede că Pandurii poate fi privită ca favorită prin prisma faptului că e mai slab clasată în acest moment şi nici avantajul terenului propriu nu mai poate fi luat în calcul. „Nu poţi să spui că pleci favorit. Înaintea meciului din Giuleşti nu eram favoriţi şi până la urmă am jucat mai bine decât ei. Nu eşti favorit într-un meci decât dacă ai o atitudine pozitivă, un angajament total şi şansă, pentru că dacă îţi lipseşte şansa. Aici trebuie inclusă şi şansa unui arbitraj corect sau aceea de a nu se face greşeli flagrante împotriva ta”, consideră antrenorul pandurilor care speră ca echipa să aibă de acum continuitate: „Nu putem spune că suntem favoriţi dacă ne uităm în clasament. Dar am încredere în echipă şi i-am simţit că pot să dea mai mult decât au dat până acum. Uşor, uşor sper să avem continuitate în evoluţii şi în rezultate”. Grigoraş se teme cel mai mult de evoluţiile fluctuante ale unor jucători mai ales luând în calcul lipsa pregătirii de vară: „Îmi este teamă de fluctuaţii pentru că există motive obiective pentru aceste fluctuaţii. O parte din jucători n-au făcut pregătirea de vară, iar alţii au făcut-o nemulţumiţi pentru neplata drepturilor pe 3-4 luni de zile, aşa că lotul nu a fost la acelaşi nivel fizic”.

Mizează pe terenul bun de la Severin

Jucătorii au făcut deja aseară cunoştinţă cu gazonul de la Severin iar azi se vor antrena efectiv pe teren, de la ora 11:00. Grigoraj a deplasat ieri 20 de jucători în cantonamentul de la Hotel Tudor, aseară echipa efectuând acolo doar o alergare şi recuperarea. Azi însă va fi programat un antrenament normal aproape de ora de disputare a partidei. Grigoraş speră ca suprafaţa bună de joc de la Severin să fie un atu al echipei sale care a arătat că pe terenuuri bune face jocuri foarte bune: „Sperăm ca gazonul bun de la Severin să fie un atu pentru noi. Avem 10-12 jucători în lot care au sub 1,75 m şi care au calităţi tehnica şi viteza, iar pe un teren greu, mocirlos, aşa cum s-a întâmplat să jucăm la Târgu Jiu, modul lor de exprimare a fost mai greoi. Sperăm ca terenul bun de la Severin să ne ofere condiţiile de a juca la capacitate maximă şi să avem rezultate. Dacă nu sunt rezultate, degeaba jucăm frumos”. Din lotul care s-a deplasat la Severin nu fac parte Cardoso şi tinerii care vor merge să joace la echipa a doua, Ciucur, Antohi, Mutu, Vlăduţi, Voinea, Tătaru şi Rada.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: