E oficial. Pandurii va juca aproape un an la Severin

Starea terenului de joc de la Târgu Jiu a făcut ca în decurs de câteva zile care au trecut de la meciul cu Sportul, toată lumea să se convingă că echipa trebuie să joace pe un alt teren. Propunerea antrenorului Petre Grigoraş de a muta echipa pe un alt teren a fost bine primită de conducere şi s-au făcut demersuri pentru ca echipa să se multe pentru aproximativ un an la Severin. Preşedintele Marin Condescu a ajuns aseară la un acord cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, pentru ca Pandurii să joace acolo chiar din prima etapă în care gorjenii au meci programat acasă.

Discuţiile cu proprietarii terenului din Severin au fost demarate ieri la prâţnz de către vicepreşedintele USMO Viorel Temelescu şi preşedintele executiv  Eugen Pârvulescu care au purtat o primă discuţie cu primarul Constantin Gherghe. Cu această ocazie s-au stabilit toate datele tehnice în ceea ce priveşte mutarea echipei pentru a disputa jocurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Severin, acest lucru fiind posibil din etapa a XIV-a, la meciul  cu FCM Târgu Mureş. „Am căzut de acord în privinţa mutării echipei la Severin şi urmează acum să perfectăm actele necesare pentru a putea să jucăm meciurile de pe teren propriu pe acest teren. Totul e stabilit dar încă nu am semnat actele. E clar că meciul cu FCM Târgu Mureş îl vom juca la Severin pe Stadionul Municipal iar stadionul din Târgu Jiu urmează să intre in refacere”, a precizat aseară preşedintele pandurilor. Marin Condescu a apreciat eforturile primăriei din Severin care a reuşit să amenajeze unul dintre cele mai moderne stadioane din Liga I: „Stadionul din Severin oferă cele mai bune condiţii de  joc dar şi de recuperare. Nu cred că există stadion în România acum care să aibă dotările de care dispune acest stadion de la  Severin. Şi totul este doar investiţia Primăriei. Cel mai important este însă terenul care este într-o stare perfectă”.

22.000 de locuri

Suprafaţa de joc se prezintă într-o stare impecabilă fiind zilnic îngrijită. Pe acest teren a jucat o serie de meciuri Universitatea Craiova şi încă mai joacă echipa de liga a III-a FC Drobeta dar autorităţile locale sunt continuu preocupate de îngrijirea terenului, chiar şi ieri utilajele fiind prezente pe teren pentru a tunde gazonul. Vestiarele sunt utilate modern iar baza oferă şi condiţii de recuperare după efort la subsolul stadionului, acolo unde sunt instalate două bazine jacuzzi şi saună, în curând urmând să fie amenajată şi o sală de forţă. Tribunele stadionului sunt şi acestea modernizate, având 22 000 de locuri pe scaune, singurul impediment fiind absenţa instalaţiei de nocturnă la care s-au demarat deja lucrările şi ar putea fi finalizată anul viitor.

Managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu, a precizat că se vor juca acolo cele două meciuri din retur, dar şi cele din retur: „Cele două meciuri care mai sunt de jucat din tur şi tot returul se vor juca pe terenul de la Severin şi, în funcţie de cum vor decurge lucrările la terenul de la Târgu Jiu, este posibil să jucăm la Severin şi câteva meciuri din sezonul viitor”.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: