Povestea noului atacant de la Pandurii

Albert Voinea s-a născut într-o familie în care fotbalul este la ordinea zilei fiind principalul subiect de discuţie la masa de seară. Atât tatăl cât şi el joacă fotbal la echipe de liga a treia, Virgil Voinea fiind portarul celor de la Jiul Rovinari, în campionat cei doi fiind adversari. Fiul cel mic al familiei Voinea are opt ani şi calcă şi el pe urmele tatălui fiind portar la o grupă de copii de la Rovinari. Albert are însă acum şansa de a juca la echipa de primă ligă din Târgu Jiu.

Albert Voinea era anul trecut golgheter al unei grupe de juniori de la Pandurii, acolo fiind văzut de Gabi Zahiu şi luat în iarnă la Pandurii 2. Titular meci de meci la echipa a doua în retur, dar şi la meciurile scurse din acest tur, Voinea a impresionat din nou marcând destul de des.

Astfel, Petre Grigoraş l-a luat la începutul acestei săptămâni să se antreneze cu echipa mare, având acum şanse mai mari de a şi juca, dată fiind criza din atacul pandurilor.

Exemplul tatălui l-a motivat

Peste două luni va împlini 18 ani, iar perspectiva de a debuta în prima ligă înaintea acestei vârste îl motivează pe Albert să se pregătească cât poate de bine şi să nu se teamă să joace pe teren alături de jucători cu peste zece ani mai mari: „Nu mi-a fost deloc teamă să joc la seniori, dimpotrivă sunt motivat să joc cât mai bine pentru a fi la nivelul colegilor de echipă, eu la echipa a doua fiind totuşi juniorul din teren”, a mărturisit atacantul care mai cară mingile la antrenamente, conştient fiind că aşa fac toţi începătorii. „Fac orice pentru că sunt mai mic şi car şi mingile fără să mă pună cineva să fac asta”, povesteşte Albert care este încă elev, în clasa a XI-a,  la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

Nu a ales să fie portar ca tatăl său, ci atacant pentru că-i place golul: „Tot timpul fotbalul e mediatizat şi eşti în prim-plan, mai ales dacă eşti atacant şi mai şi înscrii. Asta mi-a plăcut în mod special dar şi atmosfera din casă unde am avut un sportiv iar exemplul lui m-a motivat să aleg fotbalul. Dar şi mama m-a încurajat mereu şi nu a fost niciodată împotriva fotbalului.” Dacă Virgil Voinea este acum unul dintre cei mai longevivi fotbalişti din judeţ, apărând poarta celor de la Jiul la peste 40 de ani, Albert ar putea fi unul dintre cei mai tineri debutanţi în Liga I la Pandurii.

Vrea să fie golgheter la Pandurii

La fotbal s-a dus de la 7 ani şi era inevitabil să nu ajungă fotbalist, dat fiind faptul că a avut un exemplu în casă: „Ţin minte că veneam mereu la stadion şi normal că văzându-l pe tata jucând mi-am dorit să fac fotbal”, spune Albert care a jucat chiar la şapte ani la Minerul Urdari după care la grupele de juniori de la Minerul Rovinari iar de la 11 ani a venit la Pandurii. La juniori a fost campion de zonă cu Pandurii şi a jucat în faza finală a întrecerii. La echipele unde juca a fost mereu golgheter inclusiv la juniori la Pandurii înainte de a veni la echipa a doua: „Înscriam în medie câte 25-30 de goluri pe sezon. Cred că am fost golgheter al seriei şi anul trecut, deşi la noi nu s-au făcut clasamente oficiale. Şi în tur am fost golgheter la echipa de juniori şi acum îmi propun să fiu la Pandurii”.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: