Pandurii, la debutul în al şaselea sezon în Liga I

Pandurii Târgu Jiu – Unirea UrzicenI

Azi, ora 18:30

Pandurii: 12. M. Popa – 2. Matei, 3. Viera, 21. Chiricheş, 24. Frăsineanu – 7. Băcilă, 28. Menassel, 5. Pintilii, 17. Brata – 18. Antohi, 9. Apostu. Antrenor Ionuţ Badea.

Rezerve : 80. Mingote, 6. Cardoso, 10. Hidişan, 25. Murgan, 16. Nistor, 8. Orac, 20. Stromajer.

Accidentaţi: Voiculeţ, Daniel Stan.

Pandurii vor debuta azi pentru a şasea oară într-un nou sezon de Liga I. Echipa din Târgu Jiu revine astfel pe prima scenă după ce a retrogradat sportiv la finalul sezonului trecut, ocupând locul celor de la Internaţional care s-au retras din campionat înainte de debutul acestuia. Gorjenii vor juca în faţa celor de la Unirea Urziceni, fosta campioană venind la Târgu Jiu cu un singur suporter. Celebrul „Lup singuratic” şi-a anunţat prezenţa şi la acest meci, el fiind nelipsit de la meciurile echipei ialomiţene.

Antrenorul Ionuţ Badea a declarat că debutul de campionat reprezintă o şansă pentru ca Târgu Jiul să aibă parte din nou de fotbal de calitate. „Este un nou început pentru toată lumea, o şansă în plus pentru ca oraşul Târgu Jiu să guste din nou fotbal de calitate. Întâlnim o formaţie titrată, practic este vorba de vicecampioana României, o echipă bine structurată din punct de vedere fizic şi tactic”, a precizat Badea care apreciază benefic faptul că Pandurii debutează cu un adversar puternic.

Pentru a obţine victoria, Badea crede că soluţia e concentrarea jucătorilor săi şi analizarea adversarului: „Soluţia este întotdeauna concentrarea. Cu cât analizezi mai mult adversarul şi îţi cunoşti mai bine echipa, cu atât ai mai multe şanse de a găsi soluţii pentru partidă”. Vorbind despre punctele slabe ale echipei sale, antrenorul Pandurilor remarcă lipsa de omogenitate a lotului care e mult schimbat faţă de sezonul trecut: „Este o realitate că la noi omogenitatea suferă oarecum în acest moment. Este bine că sunt jucători profesionişti şi sunt receptivi astfel încât integrarea fiecărui jucător în strategia echipei nu va fi o problemă. Sunt convins că nici reintegrarea tuturor jucătorilor din punct de vedere fizic nu va constitui o problemă”.

Teamă de Urziceni

Ionuţ Badea se teme de anumiţi jucători de la Urziceni, dar cunoaşte şi câteva puncte slabe ale adversarului de mâine: „Echipa din Urziceni posedă jucători de care ar trebui să ţinem cont. Joacă un sistem 4-4-2 cu o compatibilitate de 4-2-3-1 pe anumite momente. Au şi puncte forte şi puncte slabe pe care le voi discuta cu jucătorii. La echipa din Urziceni există o calitate a jucătorilor peste medie, însă noi sperăm să anihilăm sistemul lor de joc şi să putem găsi soluţii pentru faza de atac”.

Referitor la sistemul de joc al echipei sale, Badea a spus că va fi flexibil: „Noi vom juca 4-4-2 şi 4-2-3-1 împotriva oricăror sisteme de joc folosite în Liga I. Cu siguranţă că dinamica jucătorilor va da şi alte idei de sistem. În general, sistemele sunt legate de poziţii iniţiale, apoi depinde de jucător cum reuşeşte să depăşească atribuţiile şi zonele şi aşa mai departe”. Pandurii se antrenează la această oră la Târgu Jiu, antrenamentul fiind programat la ora jocului şi închis publicului. Tehnicianul a cerut conducerii să apeleze la forţele de ordine pentru a nu mai permite accesul spectatorilor în stadion pe durata antrenamentului.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: