Pandurii, mai tari ca Braga ?

Pandurii se pregătesc să primească replica campionilor de la CFR Cluj, campioni aflaţi pe val după victoria din Champions League cu Braga, 2-0. Pe de altă parte, gorjenii sunt în faţa unei serii incredibile. Dacă bat duminică, ar fi pentru a cincea oară la rând când CFR-ul pleacă învinsă se la Tg-Jiu!

Pandurii – CFR Cluj, stadion „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, duminică de la ora 21.30, în direct pe Digi Sport

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Răduţ, Rusu, Nistor – Maxim, Lemnaru, Ibeh.  Antrenor: Petre Grigoraş.

CFR Cluj: Felgueiras – Pinto, Cadu, Rada, Camora – Mureşan, Godemeche – Bastos, Rui Pedro, Valente – Kapetanos.           Antrenor: Ioan Andone.

Bilete: 10 lei – peluze, 15 lei – Tribuna I şi II, 20 de lei – Tribuna 0.

Duel de care pe care

Pandurii CFR va fi unul din cele mai tari dueluri ale etapei. Pe de o parte, gorjenii vor să bată ca să şteargă cu buretele eşecul major de la Ploieşti. Ceferiştii sunt şi ei în formă de zile mari după victoriile cu Dinamo şi Braga. Ultima din ele obţinută chiar în Portugalia în prima etapă de Liga Campionilor. Mai bogată cu un milion de euro după acest succes, trupa lui Paszkany trebuie să câştige la Tg-Jiu pentru a rămâne în cărţi la titlu. Momentan ardelenii sunt la 6 puncte în spatele pandurilor şi a Stelei. Andone are la dispoziţie 4 zile pentru a pregăti meciul de la Tg-Jiu şi e de aşteptat să nu facă prea multe schimbări faţă de victoria de la Braga. Eroul Bastos va fi titular, la fel ca şi grecul Kapetanos. Foarte probabil va lipsi însă vitezistul Sougou, cel care a suferit o comoţie în meciul de miercuri seara şi a fost dus la control la spitalul din Braga. Totodată, gorjenilor le va fi foarte greu să treacă de apărarea impenetrabilă din meciurile cu Dinamo şi Braga. Felguieras face minuni în poartă în timp ce Cadu şi Rada sau Piccolo formează un cuplu de fundaşi centrali foarte puternici. Pandurii au avut şi ei mici probleme medicale în această săptămână cu Unguruşan şi Răduţ dar e de aşteptat ca cei doi să revină până la ora jocului. Singurul absent cert e Voiculeţ, suspendat o etapă după roşul încasat la Ploieşti. În locul său e aşteptat să intre defensivul Rusu în timp ce Lemnaru e favorit la titularizare în atac.

Tradiţia e cu Pandurii

Faţă de întâlnirile directe cu Vaslui, Steaua sau Dinamo, pandurii stau mult mai bine când vine vorba de CFR Cluj. În timp, gorjenii au căpătat supranumele de „naşi” ai CFR-ului datorită celor 4 victorii consecutive pe teren propiu în faţa ardelenilor. În plus, pandurii au bătut şi de 2 ori în Gruia, o dată în sezonul de debut în liga 1 şi încă o dată în 2008. Per total însă, statistica indică 7 victorii pentru CFR, 6 pentru Pandurii şi doar un singur egal în 14 întâlniri directe! Biletele pentru acest meci costă între 10 şi 20 de lei şi e interesant de văzut cum vor reacţiona suporterii după primul eşec din acest sezon al pandurilor.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: