Pandurii, plasată în Liga 1 în jocul FIFA

Pandurii Târgu Jiu este una dintre echipele care are o mulţime de foşti jucători în Liga 1, aceştia fiind incluşi şi în celebrul joc FIFA 21. Mai mult, numeroşi foşti jucători de la Pandurii au ajuns în campionate puternice din Europa şi joacă încă pentru echipa naţională.

UNDE AR FI JUCAT PANDURII DACĂ NU ÎŞI VINDEA VEDETELE (Simulare FIFA)

Un experiment al celebrului joc FIFA 21 a pus laolaltă o mare parte dintre cei mai buni jucători care au evoluat la Pandurii, şi care încă mai sunt în activitate, pentru a vedea unde ar fi ajuns Pandurii dacă nu îşi vindea vedetele. Cei de la FIFA au dorit  astfel să aducă un omagiu echipei Pandurii, încercând să vadă ce s-ar fi întâmplat dacă Pandurii nu îşi vindea cei mai buni jucători. „Pandurii Târgu Jiu a avut o super-echipă, şi super-jucători dar, din păcate, a ajuns în Liga 3. O super echipă care în sezonul 2012 – 2013 a ajuns să fie vicecampioană a României după care, în sezonul următor al UEFA, 2013 – 2014 a eliminat în play-off-ul Eupopa League  pe Sporting Braga, urmând apoi să joace în grupele Europa League. Şi vedem că după numai şapte ani şi jumătate a ajuns, din păcate, în Liga 3 din România”, a explicat moderatorul jocului care a ajuns la concluzia că Pandurii ar fi rămas în Liga 1 dacă nu îşi vindea cei mai buni jucători: „Dacă Pandurii Târgu Jiu nu şi-ar fi vândut vedetele, garantat ar fi fost acum în Liga 1 din România, este foarte clar, se vede acest lucru, este singura echipă care a jucat în ultimul sezon de Liga 2 care nu are doar două stele ci două stele şi jumătate în acest joc, aşa că o plasăm în Liga 1, acolo unde doar două echipe au trei stele, FCSB şi CFR Cluj”.

Pentru echipa celor de la Pandurii din experimentul FIFA, moderatorii au ales primii cei mai buni 25 de jucători care au jucat la Pandurii şi au păstrat din lotul actual doar pe portarul Marius Aldescu, pentru că Pandurii nu a avut foarte mulţi portari. Din lot mai fac parte: Laurenţiu Popescu, David Lazar, Ciprian Rus, Grigore Turda, Andrei Blejdea, Erico da Silva, Andrei Piţian, Ovidiu Herea, Adrian Şut, Alexandru Răuţă, Ousmane Viera, Liviu Antal, Mihai Răduţ, Alexandru Vlad, Cătălin Hlistei, Ioan Hora, Lukas Dropa, Cristian Săpunaru, Paul Anton, Diego Rubio,  Dan Nistor şi Vlad Chiricheş.

Experimentul FIFA a pus jucătorii aleşi de moderatori, foşti fotbalişti plecaţi de la Pandurii, majoritatea după anul 2014, să joace virtual în ultimul sezon al Ligii 1 pentru a vedea ce s-ar fi întâmplat cu Pandurii dacă îşi păstra jucătorii de valoare, majoritatea dintre ei ajunşi în prima ligă sau în campionate din Europa. Iar după un sezon în Liga 1 în jocul FIFA, Pandurii Târgu Jiu, cu lotul acesta, se afla pe locul 1 în Liga 1, la o diferenţă de 12 puncte faţă de a doua clasată, CFR Cluj.

Chiricheş, Lazar, Maxim, Nistor, Anton sau Hlistei au fost jucătorii cu cel mai bun punctaj în jocul FIFA iar Nistor şi Maxim au fost printre cei mai buni marcatori, în timp ce portarul Lazar a fost integralist.

Şi, la fel ca în sezonul de glorie al echipei Pandurii din Liga 1, şi în acest joc virtual Pandurii s-a calificat în grupele Europa League după ce a jucat cu Paok şi Ajax iar în grupe s-a clasat pe locul 3 jucând cu AC Milan, Olympiacos şi Molde FK.

Galerie foto




Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: