Pandurii poate pierde la masa verde meciul cu Metaloglobus

Rezultatul meciului dintre Metaloglobus şi Pandurii din prima etapă ar putea fi decis de Comisia de Disciplină. Dacă această comisie va decide că nu au fost respectate toate procedurile din protocolul medical, Pandurii ar putea pierde meciul la masa verde.

Meciul dintre Metaloglobus București şi Pandurii Târgu Jiu, programat sâmbătă, în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, nu a avut loc, după ce gorjenii nu au mai făcut deplasarea în Capitală.

Clubul a întors echipa din drum după ce a primit răspunsurile la testarea serologică pentru IgM și IgG Covid-19 efectuată înaintea meciului. Deşi echipa avea pregătită deplasarea, recomandarea DSP a fost să nu mai plece spre capitală până la efectuarea de noi testări RT-PCR, acestea fiind programate chiar a doua zi.

Mai mulți jucători au avut un indice ridicat la prima testare, care indica şapte pozitivi și doi au avut rezultatul neconcludent. Dintre aceștia, patru erau dintre cei rămași din lotul sezonului trecut, iar cinci sunt nou-veniţi, dar încă nelegitimați.

Conform calendarului de testare publicat de FRF în Protocolul Medical este recomandată testarea cu 2/3 zile înainte de primul meci– RT-PCR, opțional putând fi efectuat și test serologic pentru IgM și IgG Covid-19. Test pe care jucătorii de la Pandurii l-au efectuat.

Federația Română de Fotbal susține că meciul nu a fost programat, deoarece clubul Pandurii nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR și că acest caz va fi judecat de Comisia de Disciplină și Etică, care va decide dacă va fi reprogramat sau se va acorda victorie la ”masa verde” pentru bucureșteni.

Vizualizări: 646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: