Pandurii preferă două serii în Liga 2 pentru deplasări mai scurte

Liga 2 ar putea avea două serii din sezonul viitor conform unor propuneri venite de la mai multe echipe de Liga 2, printre care şi Pandurii Târgu Jiu. Oficialii clubului târgujian așteaptă acum decizia Federației Române de Fotbal în privința structurii noului campionat din eşalonul doi.

Deşi ar accepta orice variantă ar propune FRF, gorjenii recunosc că deplasările lungi nu sunt benefice pentru jucători şi ar prefera sistemul cu două serii pe care l-au şi propus.  

Chiar la nivel de FRF s-a vorbit despre posibilitatea ca liga secundă să aibă două serii, preşedintele Răzvan Burleanu fiind cel care a spus că studiază această variantă, pentru a scuti din costurile cu deplasările ale echipelor.

Camilian Floroiu, directorul sportiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, spune că ar accepta orice variantă, fiind convins că la două serii de Liga 2 va exista alt sistem de joc: „Şi cu 23 sau 25 de echipe într-o singură serie şi cu două serii este cam acelaşi lucru, pentru că şi dacă se vor face două serii, va fi apoi acel sistem de paly-off şi play-out care să asigure un număr de meciuri corespunzătoare pentru jucători. Dar aşteptăm să vedem care va fi decizia federaţiei şi abia atunci o să ne facem o strategie pentru un campionat cu o serie sau un campionat cu două serii. Luăm în calcul ce ar însemna o deplasare mai lungă, de 400 sau 500 de kilometri şi apoi să revii acasă pentru o intermediară. Noi, sezonul trecut, chiar am trecut printr-o asemenea situaţie cu deplasare la Miercurea Ciuc şi acasă iar meci şi o deplasare la Snagov şi s-a resimţit imediat impactul oboselii asupra jucătorilor”.

Cei de la Pandurii au fost nevoiţi în Liga 2 să facă deplasări la fel de lungi precum cele din Liga 1, iar în cazul unor etape intermediare acestea afectează şi jucătorii, mai ales că clubul din Târgu Jiu nu are bani pentru a caza echipa mai multe zile în alt oraş sau să facă alte cazări intermediare pe drumul spre locul de disputare a meciului. Despre deplasări cu avionul cum se fac în Liga 1 nici nu poate fi vorba în această perioadă, de aceea varianta cu două serii alcătuite pe criterii geografice ar uşura efortul financiar al cluburilor. Iar oficialii FRF sunt deja îngrijoraţi de soarta multor echipe care nu mai au bugetul necesar pentru sezonul viitor şi încep să îşi ceară insolvenţa cum au făcut Farul Constanţa şi CSM Reşiţa.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: