Pandurii poate primi bani de la autorităţi pe perioada stării de alertă

Pandurii Târgu Jiu ar putea fi ajutată cu bani de către autorităţile locale pe perioada stării de alertă. Structurile sportive au posibilitatea să primească sprijin financiar de la stat pe durata stării de alertă din România, conform legislaţiei în vigoare.

Conform legilor aflate în vigoare, autoritățile administrației publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local sau județean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială ale structurilor sportive care își au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora. Astfel, şi Pandurii Târgu Jiu, club care se confruntă cu mari probleme financiare,  ar putea primi ajutor de la primărie pe durata stării de alertă, dacă consilierii locali vor dori ca echipa de tradiţie a oraşului să fie ajutată.

AFAN le-a atras atenția cluburilor, într-un comunicat, că starea de alertă din România oferă cadrul legal prin care autoritățile locale pot ajuta cu bani cluburile, chiar și pentru plata salariilor.

Articolul de lege invocat în comunicatul AFAN prevede că: “(2) Pe durata stării de alertă, în scopul susținerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local și/sau județean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială ale structurilor sportive care își au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora. În cazul acestor forme de sprijin, pe durata stării de alertă, nu sunt aplicabile prevederile legale privind ajutorul de stat și prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.”

AFAN mai atrage atenţia asupra faptului că articolul respectiv din lege poate genera însă și dezechilibre, în funcție de disponibilitatea financiară a unității administrativ-teritoriale de care aparține echipa respectivă.

Data de 15 mai este data la care a intrat în vigoare starea de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile, dar aceasta poate fi prelungită.

Vizualizări: 529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: