Ion Bură supărat pe federaţie şi minister: Îţi vine să fugi în munţi

Antrenorul care de-a lungul timpului a crescut generaţii întregi de atleţi şi a adus numeroase medalii clubului sportiv Pandurii prin rezultatele sportivilor săi, face acum antrenamente doar cu un sportiv. Pandemia și interdicţiile transmise de federaţii şi de Ministerul Sănătăţiii îl nemulţumesc pe antrenorul federal Ion Bură.

Ion Bură se declară mulţumit de faptul că oamenii care fac sport de plăcere au revenit pe stadion, dar nu este de acord cu recomandările şi interdicţiile transmise de federaţia de atletism şi de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte pregătirea sportivilor de performanţă.

Teoretic aceştia se pregătesc şi aleargă pe aceeaşi pistă a stadionului, dar în timp ce copiii pot alerga în grupuri mari fără o oarecare distanţare, sportivii nu au voie mai mult de trei, dar şi aceia să stea la mare distanţă, imposibil de respectat.

„Am fost la stadion şi am văzut o mulţime de copii care s-au bucurat să alerge din nou, şi nu erau sportivi de performanţă, pentru că aceia nu au voie încă să se antreneze ci numai cei care fac sport de plăcere. Şi aşa de mult s-au bucurat că au voie să meargă la stadion şi să alerge că au mers să  joace şi baschet pe terenuri”, a spus Ion Bură la Radio Infinit, precizând că nu are la antrenament decât un singur sportiv, pentru că nu se pot respecta altfel recomandările primite pentru antrenamente.

„Eu nu fac antrenament acum decât cu un singur sportiv, pentru că dacă ai trei sportivi trebuie să stea la distanţă de zece metri şi aşa mai bine mă uit la copiii care aleargă de plăcere şi fac mişcare. Eu stau doar cu un sportiv, dar sunt bucuros de ceea ce văd pe stadion, oameni de toate vârstele care aleargă dar mai ales copii care fac mişcare şi se bucură”, a spus Bură.

Cea mai mare supărare a antrenorului e legată de recomandările transmise de federaţie şi minister: „Dacă te uiţi la televizor şi vezi ce spune ministrul sănătăţii îţi vine să fugi în munţi. Cu asemenea oameni parcă nici nu mai ai de trăit. Federaţia e la fel ca ministerul, ne recomandă să spălăm tricourile la 60 de grade şi prosoapele la 80, vă daţi seama ce recomandări primim! Îţi vine să nu mai faci nimic. Noi nu avem nici o perspectivă de competiţii şi în Germania se joacă fotbal deja. Ceea ce vine de la FRA este de râs, ai voie să faci antrenamente cu trei sportivi, dar trebuie să stea la distanţă de 10 metri unul de altul. Ne-au trimis nişte recomandări care nu se pot niciodată respecta. Atunci mai bine nu mai facem sport”.

Primăria Târgu Jiu a redeschis pista Stadionului Municipal pentru public şi sute de oameni vin zilnic să alerge la stadion dar sportivii cluburilor nu îşi pot încă relua antrenamentele în grupuri în mod organizat din cauza acestor recomandări transmise de federaţii.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: