Pandurii promovează juniori şi jucători asiatici

Pandurii Târgu Jiu a schimbat în ultimii ani radical politica de transferuri, gorjenii fiind forţaţi, mai ales după intrarea în insolvenţă, să aducă jucători tineri şi ieftini. Dacă în primă fază au fost promovaţi mai ales tinerii din propria pepinieră, acum se apelează şi la transferuri de jucători asiatici, mult mai ambiţioşi şi dornici de promovare la un nivel mai înalt.

Din echipa care în perioada 2014 – 2016 aducea cei mai buni, dar şi cei mai scumpi jucători de pe piaţa internă, precum Săpunaru, Ţucudean sau Sânmărtean, Pandurii a ajuns să transfere acum doar jucători tineri, sub 20 de ani chiar, majoritatea de la centrul de copii şi juniori propriu sau din zone apropiate precum Craiova sau Severin.

Sezonul acesta însă gorjenii s-au orientat şi spre jucători asiatici, la ultimul meci fiind trei în lotul lui Adrian Bogoi. Este vorba de jucători care au mai evoluat în campionatele interne, precum chinezul Lü Yuefeng, care a mai jucat la CFR Cluj, sau japonezul care a debutat în week-end, Kazuki Takahashi, care în returul sezonului trecut a evoluat în Liga 3, la clubul patronat de Adrian Mititelu, FCU Craiova.

În lot se mai află un sud-corean, pe jumătate român, fiind născut la Craiova, Hery Du-Ho Kim, jucător crescut la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, la fel ca şi Alexandru Dinu Ivănescu. De altfel Kim poate fi încadrat cu greu în categoria asiatici, pentru că doar numele şi tatăl său sunt din Coreea, el fiind născut şi crescut în România.

Dacă Lu Yuefeng deja a debutat de mai mult timp şi face parte din lotul lui Adrian Bogoi, în cazul japonezului Kazuki Takahashi demersurile de legitimare au fost mai greoaie, iar acesta a debutat la mai bine de o lună de la începerea sezonului. ”A fost primul joc al lui Kazuki. A făcut o parte din pregătirea de vară cu noi, ne-am zbătut mult ca să-l legitimăm, fiindcă au existat ceva problemele la FRF, în acest sens. Am reuşit de-abia zilele trecute să perfectăm transferul. Acum aşteptăm mult mai mult de la el pe teren, ca şi de la chinezul Lu Yufeng. Kazu şi Kim sunt jucători foarte tineri, dar evoluţia lor aduce un plus la echipă, de aceea trebuie să avem puţină răbdare cu ei”, a spus Bogoi după meciul cu Gloria Buzău despre divizia asatică de jucători care îi completează lotul de juniori cu care Pandurii evoluează acum în Liga 2.

După şase etape din noul sezon, Pandurii se află pe penultimul loc în Liga 2, cu doar două puncte şi golaveraj 2-10.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: