Victorie surprinzătoare, dar aştepată pentru Andrieş

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au debutat spectaculos în Divizia A, chiar dacă provin de la un club nou înfiinţat. Fetele antrenate de Liviu Andrieş au învins în prima etapă a noului sezon pe CSU Târgovişte, scor 28-16, iar etapa viitoare vor juca tot în deplasare, cu Naţional Râmnicu Vâlcea.

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu a fost singura care a obţinut o victorie în deplasare în prima etapă a noului sezon, în Seria C a Diviziei A.

Fetele antrenate de Liviu Andrieş au reuşit o surpriză la debut, învingând cu scorul de 28-16 o formaţie mult mai experimentată, CSU Târgovişte.

Antrenorul Liviu Andrieş a fost probabil singurul care se aştepta la acest debut, precizând că ştia jocul adversarelor şi că elevele sale s-au ridicat le nivelul aşteptărilor: „A fost un debut aşteptat, ştiam echipa adversă, era o echipă care am văzut-o anul trecut, iar fetele s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Ne-am propus să câştigăm acest meci şi l-am şi câştigat. Dar s-a văzut totuşi tracul începutului de campionat pentru multe dintre ele, pentru că trecerea aceasta de la juniori la seniori se face mai greu însă, spre norocul lor, e bine că se face cu această echipă de Divizia A”.

Victoria înregistrată în prima etapă e cu atât mai neaşteptată, cu cât lotul pe care tehnicianul l-a avut la dispoziţie a inclus jucătoare care au evoluat până acum doar la junioare, lipsite de experienţa competiţiilor de cest gen. Cu excepţia a două dintre handbaliste, Valentina Toder, care e născută în 1997, şi de Bianca Stanca, celelalte toate sunt la primul an de seniorat sau încă sunt junioare, având 19-20 de ani.

Prin prisma experienţei pe care o aveau adversarele, dar şi a valorii lotului celor de la CSU, Andrieş recunoaşte că rezultatul poate fi considerat o surpriză: „Jucând cu o echipă cu state vechi în Divizia A, rezultatul poate fi considerat o surpriză. Eu le ştiam pe adversare şi credeam că putem să le batem, pentru că le-am mai urmărit anul trecut. E adevărat, din punct de vedere valoric sunt peste noi. Dar am reuşit victoria pentru că fetele s-au pregătit foarte bine şi eu sunt convins că se vor pregăti la fel de bine. Şi cred că şi următorul meci, dacă ne pregătim la fel de bine vom aduce din nou o victorie”.

În weekendul viitor handbalistele de la CSM Târgu Jiu se vor deplasa la Vâlcea, pentru meciul cu Naţional Rm. Vâlcea, programat sâmbătă 14 septembrie, cu începere de la ora 13:30.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: