Pandurii protestează! Vor purta banderole albe la meciuri!

Preşedintele de la Pandurii, Mihai Prunariu, a anunţat că fotbaliştii vor juca începând cu meciul viitor cu banderolă albă pe mână, în semn de protest cu privire la maniera de arbitraj. Următorul meci al pandurilor este pe vineri, 28 noiembrie, cu CSMS Iaşi.

Declaraţia lui Prunariu a venit după ce Pandurii a pierdut acasă, scor 1-2 cu echipa din Botoşani, preşedintele susţinând că au fost trei greşeli mari de arbitraj, toate în defavoarea gorjenilor. În minutul 37, arbitrul Adrian Cojocaru a indicat penalty pentru Pandurii după un henţ al lui Ngadeu, dar după o consultare cu asistentul Stelian Slabu s-a răzgândit. Reluările tv au demonstrat că decizia corectă era lovitură de pedeapsă în favoarea Pandurii. Tot Stelian Slabu a intervenit decisiv şi în minutul 85 al partidei atunci când a indicat lovitură de pedeapsă în favoarea echipei oaspete după un presupus fault al lui Nicoară. Reluările au demonstrat că Nicoară nu a comis fault în careu şi că jucătorul echipei oaspete, Petre Ivanovici, a forţat obţinerea loviturii de la 11 metri. În prelungirile partidei, Gezim Shalaj a fost tras de tricou în careul advers însă Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue.

Prunariu a cerut demisia lui Alexandru Deaconu din fruntea Comisiei Centrale de Arbitraj, deoarece acesta a demonstrat că nu poate gestiona astfel de situaţii. "Echipele mici sunt tratate, din păcate, aşa cum vedeţi", a spus Prunariu cu referire la Pandurii, echipă care era mare atunci când a devenit el preşedinte, fiind vicecampioana României.

FC Botoşani depune memoriu împotriva Pandurii

Prunariu a mai spus că speră că ceea ce se întâmplă cu arbitrajul nu este o răzbunare la adresa sa. „Eu am cu el discuţii şi divergenţe (n. red- cu Sandu Deaconu de la Comisia Centrală a Arbitrilor) şi nu aş vrea să cred că ceea ce se întâmplă împotriva Pandurii sunt răzbunări la adresa mea“. Mihai Prunariu a anunţat că pandurii vor protesta. „Aţi văzut ce manieră de arbitraj a fost, nu aş vrea să comentez foarte multe pentru că după aceea o să fiu şi eu suspendat. Comisia Centrală nu ia nicio măsură împotriva arbitrilor care greşesc. Comisia Centrală nu are reacţie sau a avut reacţie când a făcut Steaua scandal, echipele mici sunt tratate cum vedeţi. Solicit FRF să ia măsuri împotriva Comisie centrale. La meciul următor o să jucăm cu banderole albe de protest şi cer demisia domnului Sandu Deaconu care conduce de fapt Comisia Centrală“, a spus Prunariu.  

Acuzaţii au făcut şi cei de la FC Botoşani, câştigătorii partidei de la Târgu Jiu. Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, crede că la Târgu Jiu a fost organizare de Divizia C. "Nu e normal să fie astfel de tensiuni la Liga I. Toată lumea doreşte puncte, supravieţuirea în Liga I, însă nu este o junglă. Noi, la Botoşani, ne organizăm foarte bine. Sper ca pe viitor la Târgu Jiu să nu mai fie astfel de probleme", a declarat preşedintele FC Botoşani. El a mai declarat că va depune memoriu la FRF împotriva celor petrecute la Târgu Jiu.
„După jocul pe care îl prestăm avem prea puţine puncte. De la locul opt în jos toate echipele intră în lupta pentru evitarea retrogradării. Dacă se va lua o decizie cu mine nu am nicio problemă şi nu aş avea vreun regret. Deocamdată nu ştiu nimic”.

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: