Alionescu: O asemenea atmosferă nu te poate face decât să dai totul, sută la sută

ACS Târgu Jiu rămâne în obiectiv după victoria obţinută în acest week-end în meciul cu Rapid, una dintre formaţiile cu care este în luptă pentru menţinerea în Grupa Albastră.  O sală a sporturilor aproape plină i-a condus spre victorie pe gorjenii de la ACS, aspect recunoscut la final de antrenorul Claudiu Alionescu.

Claudiu Alionescu a reuşit să mobilizeze baschetbaliştii de la ACS Târgu Jiu chiar şi în condiţiile vitrege de la club. Iar echipa la rândul său a mobilizat suporterii să vină în număr la mare la meciul cu Rapid.

ACS trece printr-o perioadă dificilă dar, chiar şi aşa, fără salarii încasate de trei luni, cu probleme la sala de antrenament ori cu sosirea ambulanţei la meci, cum s-a întâmplat etapa trecută, gorjenii au învins Rapid Bucureşti într-un meci decisiv şi au umplut Sala Sporturilor.

Reporter: Sunteţi un antrenor fericit după această victorie importantă a echipei, dar o victorie pe muchie de cuţit ?

Claudiu Alionescu: Da, ne-am obişnuit dă câştigăm aşa cu Rapid. Dar este în primul rând victoria băieţilor, pentru că ei şi-au dat viaţa pe teren şi au trecut peste toate problemele care s-au acumulat în ultimul timp şi au dorit mult această victorie. În al doilea rând este victoria fanilor pentru că o asemenea atmosferă nu te poate face decât să dai totul sută la sută. Mă bucur încă o dată pentru că am putut să le oferim această mică bucurie. Sala Sporturilor a fost fost aproape plină, suporterii meritau o astfel de victorie.

Rep.: Sunt probleme în continuare la club?

C.A.:  Probleme sunt în continuare, dar caracterul băieţilor a făcut să putem câştiga acest meci. Puteam pregăti orice, putea fi orice antrenor dar dacă ei nu îşi doreau cu ardoare acest lucru  şi nu ar fi dat ultimul strop de energie pentru victorie, cu siguranţă nu s-ar fi întâmplat.  Sunt nişte caractere minunate, sunt nişte băieţi care îşi doresc foarte mult ca publicul din Târgu Jiu să mai poată vedea baschet.

Rep.: Din punct de vedere tehnic unde s-a făcut diferenţa?

C.A.: Cred că  apărarea noastră, care am făcut-o în primele trei sferturi, ne-a creat o diferenţă care până la final a contat decisiv. În acelaşi timp am şi greşit în unele faze în apărare, moment în care am creat o diferenţă de opt puncte, acolo am greşit două atacuri şi am primit două coşuri de trei puncte consecutiv. Dar pe final s-a văzut şi calitatea jucătorilor, Singelton a reuşit o aruncare fabuloasă, iar la ultima fază Martin  a executat corect ceea ce am stabilit pe bancă. Vreau să mulţumesc şi celor de la Rapid şi vreau să îi felicit pe această cale, au practicat un baschet frumos şi pe acestă cale vreau să le doresc tot ce e mai bun.

Rep.: Cum a trăit antrenorul Claudiu Alionescu un asemenea final de meci?

C.A.: Am trăit periculos pe final, dar aceasta este frumuseţea baschetului, este un sport în care nu poţi să ştii ce se poate întâmpla până nu sună goarna, acum că totul s-a terminat cu bine sunt un antrenor fericit, însă, cu siguranţă, va veni şi ziua când roata se va întoarce.

Galerie foto





Vizualizări: 1,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: