Protest al suporterilor pe un teren de liga a 2-a

Ultimul meci din etapa a 23-a a Ligii a doua s-a disputat luni seara pe stadionul Cluj Arena. Partida dintre Universitatea Cluj şi ASU Politehnica Timişoara a strâns în tribune aproximativ 5000 de spectatori, o cifră invidiată de multe echipe, inclusiv din Liga 1.

Numărul suporterilor prezenţi pe stadionul din Cluj ar fi putut fi şi mai mare dar fanii celor două echipe au protestat şi prin absenţă faţă de deţinătorii de drepturi tv care stabilesc orele de disputare ale meciurilor.

Galeriile celor două echipe din Cluj şi Timişoara au fost dezamăgite, din nou, de ziua şi ora la care au fost puse să joace echipele lor favorite şi au decis să protesteze şi să aibă mesaje dure faţă de una dintre cele trei televiziuni care deţin drepturile de transmitere a meciurilor din liga secundă. Chiar dacă Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport transmit concomitent partidele din Liga 2, fanii au avut cuvinte triviale doar pentru Digi Sport, considerată principala vinovată pentru modul în care programează jocurile.

Partida de la Cluj Napoca a început cu 15 minute de linişte din partea celor două galerii, în semn de protest pentru programarea unui astfel de meci lunea, la o oră la care oamenii încă sunt la serviciu, informează liga2prosport.ro. Apoi, cele două galerii au pătruns în sectoarele din stadion rezervate lor şi au dat start protestelor. Pe lângă injuriile adresate celor de la DigiSport, aplaudate de tot stadionul, au urmat apoi afişarea unor mesaje dure. ”Meciuri de tradiţie jucate pe stadioane goale/ Echipele comunale fac rating mai mare?/ În fiecare etapă faceţi programări aiurea ”, a fost primul mesaj arătat de fanii alb-violeţi. ”Digi şi Mitică, complici la spălare de bani/ Aceleaşi maniere, zero respect pentru fani”, a fost un alt banner afişat de galeria echipei ASU Politehnica. Inclusiv jucătorii echipei timişorene au sprijinit acest protest, pătrunzând pe teren, înainte de fruierul de start, îmbrăcaţi cu tricouri cu mesajul ”Fotbal pentru suporteri!”.

Răspunsul celor de la Digi Sport s-a ”auzit” pe durata transmiterii meciului. Galeria Politehnicii a fost cenzurată, fiindcă suporterii nu s-au auzit aproape deloc la televizor, ca şi cum n-ar fi existat pe stadion, nici măcar atunci când şi-au încurajat favoriţii, deoarece microfoanele de fond au fost tăiate. La fel s-a întâmplat şi cu cea a Universităţii Cluj, când a scandat împotriva postului TV. În plus, cei doi comentatori ai meciului nu au scos niciun cuvânt despre acest protest, imagini cu bannerele nu au apărut, şi nici nu au explicat de ce galeriile au intrat abia din minutul 15 pe stadion.

Vizualizări: 478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: