Sală de box modernă, în locul unei centrale dezafectate

Prima sală de sport de la nivelul municipiului Târgu Jiu a fost inaugurată vinerea trecută de autorităţile locale. Investiţia se ridică la 400.000 lei. Sala este dotată cu un ring pus la dispoziţie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Aici se vor antrena elevii cluburilor de box din judeţ, dar şi cei ai secţiei de box din cadrul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu.

Sala de sport fost amenajată în zona de nord a municipiului Târgu Jiu, pe strada Hidrocentralei, într-o centrală termică dezafectată. Amenajarea clădirii a fost suportată din fonduri de la bugetul local. Are o suprafaţă de circa 300 mp, este dotată cu sală de antrenament, ring de box, vestiare, saună, grupuri sanitare pentru fete şi băieţi, dar şi cu o sală de conferinţe. Timp de cinci luni s-a lucrat la amenajarea acestei săli de box. ”La solicitarea iubitorilor de box din oraş, la solicitarea celor implicaţi în această abilitate, le-am făcut cu ceva timp în urmă o promisiune că mă voi ocupa şi că le voi amenaja o sală specială pentru antrenament, o sală separat  de sălile de sport din Târgu Jiu. O sală în care să se organizeze numai această activitate”, a spus primarul Florin Cârciumaru.

Cu această ocazie, edilul a primit cadou de la antrenorul Ion Geică o pereche de mănuşi de box ca să „se apere de duşmani, sau de prieteni”.

Antrenorii de box spun că de ani buni aşteaptă să fie înfiinţată o sală numai pentru practicarea boxului. „Am insistat la toate personalităţile care s-au perindat prin judeţul Gorj, începând cu domnul Mischie şi terminând cu domnul Cârciumaru, ca şi noi, Gorjul, să avem o sală de box. Mă simt întinerit cu 10 ani de când am aflat că se inaugurează. Pe noi, antrenorii, ne obligă să avem rezultate mai bune, n-am beneficiat niciodată de condiţii aşa de bune cum avem acum. Vom face un program de antrenamente să începem cu grupele de la 8 dimineaţa până la 21”, a spus Ion Geică, antrenor de box şi vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box.

La deschiderea oficială a sălii, tinerii sportivi au organizat un meci demonstrativ de box.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: