Pandurii riscă depunctarea. Răducan ia la pas firmele private!

Problemele financiare cu care se confruntă Clubul Pandurii nu şi-au găsit rezolvarea nici după şedinţa cu oamenii de afaceri din judeţ. În momentul de faţă, Pandurii are de achitat datorii de peste un milion de euro. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât echipa riscă depunctarea din cauză că nu se plătesc la timp drepturile câştigate de jucători. Narcis Răducan spune că va merge personal la fiecare companie pentru a prezenta planul de redresare al clubului, în speranţa că va reuşi să facă rost de bani.

Întâlnirea cu oamenii de afaceri din judeţ nu a fost una care să rezolve problemele financiare cu care se confruntă echipa de fotbal, în momentul de faţă

Narcis Răducan, preşedintele Clubului Pandurii, spune că va merge personal la fiecare companie pentru a prezenta un plan de redresare. „A fost o întâlnire constructivă pe termen mediu şi lung. Din păcate, pe termen scurt nu s-au găsit soluţii, suntem în aceeaşi situaţie. Voi păstra un contact strâns cu cei prezenţi, chiar voi merge personal la fiecare companie ca să le prezint planul nostru de redresare”, a declarat Narcis Răducan. Potrivit lui Răducan, clubul are datorii de peste un milion de euro, în condiţiile în care, anul acesta, a realizat un surplus de peste două milioane de euro din vânzarea de jucători şi din drepturile TV. „Membrii asociaţi nu şi-au virat contribuţiile, iar pe noi ne presează timpul. Trebuie să gestionez situaţia clubului cu un buget care, din păcate, este doar pe hârtie. Avem un surplus, faţă de anul trecut, din drepturile TV de aproximativ un milion de euro, am încasat 1,250 de milioane de euro din vânzarea de jucători, dar este insuficient pentru a acoperi strategia impusă de CEO”, a precizat Răducan. Pe hârtie, bugetul clubului se ridică undeva la 5 milioane de euro. La ora actuală, însă, echipa riscă depunctarea din cauză că nu reuşeste să plătească la timp drepturile câştigate de jucători.

SALARII

Narcis Răducan susţine că, în acest an, a redus fondul de salarii al jucătorilor aproximativ 30%. „Anul trecut, în vară, fondul de salarii către jucători era undeva la 160.000 de euro net, iar acum este sub 100.000 de euro. Reducerile depăşesc 30%, chiar şi în condiţiile în care au venit jucătroi ce au jucat în cupele europene”, a declarat Răducan.

VOLUNTARIAT

Răducan spune că nu se poate baza pe voluntariat pentru că este foarte greu să convingă jucătorii. „E greu să convigem pe cineva să facă voluntariat, deşi avem trei jucători care au venit şi au spus că vor banii de la televiziune direct de două ori pe an. E de apreciat ce au făcut, dar cu toată bunăvoinţa jucătorilor nu putem acoperi datoriile vechi. Altfel, ne-am face noi club şi nu am mai avea nevoie de ajutorul nimănui”, a precizat preşedintele Clubului Pandurii.  

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: