Afaceriștii din Gorj strâng bani pentru Pandurii. Cine a dat primii bani!

Câteva zeci de oameni din afaceri din Gorj au fost prezenți, miercuri, la un restaurant pe Insulița de pe Jiu, la invitația autoritățile, care le-au cerut să ajute financiar echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Unii patroni au spus că au dat deja bani pentru susținerea echipei, alții au spus că nu își permit să facă astfel de gesturi.

Discuţia cu omenii de afaceri din Gorj şi a fost organizată de Consiliul Județean Gorj, primăria Târgu Jiu și Camera de Comerț. Membrii asociați ai clubului spun că echipa are nevoie de 2 milioane de euro pe an pentru a supraviețui. Echipa de fotbal a rămas finanțare după ce Complexul Energetic Oltenia, unul dintre membrii asociați ai clubului, nu a mai participat financiar. Sportivii au restanțe la salarii iar echipa ar putea fi depunctată pe acest considerent. Artego este societatea care dă, acum, cei mai mulţi bani la echipa de fotbal. "Artego nu poate să asigure necesarul de fonduri pentru că are și o anumită limită. Prin retragerea celor de la CEO e o problemă mare. Ce facem noi este să facem apel, să ne sfătuim și cu alți oameni de afaceri, ce s-ar putea face", a declarat Viorel David, administratorul societății Artego, care a precizat că a recuperat sumele împrumutate CS Pandurii Târgu Jiu dar a plătit sumele pe care s-a angajat ca asociat să le dea fotbaliștilor, pe tot anul.

Prima sponsorizare

Unii agenţi economici au cotizat deja la echipa de fotbal. "Am sprijinit deja. Am alocat o sumă micuță, cât mi-am putut permite. Am constatat cu surprindere că este prima sponsorizare pe care o primește Pandurii, este vorba de 15.000 lei", a spus Viorel Petcu, om de afaceri. Petcu este şi consilier local din partea PSD Gorj.  Unii afaceriști spun că echipa trebuie ajutată în permanență, nu doar o dată. "Normal că dacă se hotărăște o anumită soluţie, probabil voi participa și eu, dar trebuie găsită una care să ducă la puțin din mulți. Să contribuie foarte mulți cu puțin. Pe termen scurt cred că este o frecție inutilă la un picior de lemn", a explicat Sabin Popescu, un alt om de afaceri. Alții au spus că nu își pot permite să aloce bani. "Minprest nu își permite să sponsorizeze Pandurii Târgu Jiu, ținând cont de situația financiară în care se găsește acum și nici nu are prevăzut în buget așa ceva", a spus Gabriel Giorgi, directorul Minprest. Minprest este o societate la care CE Oltenia este principalul acţionar.

Răducan: Suntem în aceeași situație

Complexul Energetic Oltenia putea să finanțeze în continuare sportul gorjean, spune administratorul Artego, care a rămas principalul finanțator al Clubului Sportiv Pandurii. "CEO putea să finanțeze. Cred că au exagerat cei din minister. Nu este corect, Gorjul face o activitate care nu este subvenționată, este o activitate de producție care are sau nu are un profit. Și General Motors are ani în care are pierdere, dar asta este altă problemă. Nu discutăm de un an sau de o perioadă", a mai spus Viorel David, administratorul Artego, explicând că sindicatele ar putea cere Ministerului Energiei să se implice în activitatea sportivă.

Narcis Răducan, președintele Clubului Pandurii, nu se arată prea mulțumit după întâlnirea oamenilor de afaceri, întâlnire care a avut drept scop salvarea echipei de fotbal. Potrivit președintelui Clubului Sportiv Pandurii, afaceriștii ar fi identificat câteva soluții pe termen mediu și lung însă asta nu înseamnă că echipa scapă de griji. ”Va fi conceput și un plan de afacere, să spun așa, și în condițiile în care sunt oameni care vor să sprijine fotbalul gorjean, iubesc fotbalul, sunt bineveniți. Discuțiile au fost constructive, într-adevăr sunt soluții constructive pe termen mediu și lung, pe termen scurt deocamdată nu s-au găsit soluții și suntem în aceeași situație”, a spus Narcis Răducan, președintele Pandurii.

Galerie foto







Vizualizări: 5,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: