Pandurii s-a întors fără puncte de la Timişoara

Plecaţi la Timişoara să ia măcar un punt care să menţină echipa departe de linia retrogradării, jucătorii de la Pandurii au pierdut meciul din etapa a 27-a cu Ripensia, scor 2-1. Gabriel Oiţă a marcat golul echipei Pandurii, acesta fiind la prima reuşită în tricoul primei echipe, el fiind junior al clubului gorjean în urmă cu peste cinci ani.

Lupta la retrogradare se ascute în liga secundă, la fel însă ca şi lupta pentru promovare. Aflată la egalitate cu Pandurii înaintea acestui meci, Ripensia a câştigat cu 2-1 meciul disputat sâmbătă pe terenul din Ciarda Roşie. Pandurii nu a menţinut ritmul din etapa trecută când s-a impus la scor în meciul cu Brăila şi a cedat de această dată în faţa unei formaţii cu care este în luptă directă pentru salvarea de la retrogradare.

Ripensia a deschis scorul destul de repede, în minutul 9, când Gabriel Stoi a vrut să centreze din faţa careului, dar mingea s-a dus la vinclu, Costache fiind ieşit din poartă. Timişorenii au avut cele mai mari ocazii în prima repriză când Stoica şi Dumiter au atacat poarta, dar nu au reuşit să marcheze. Pandurii a avut două cornere periculoase, dar defensiva timişorenilor a îndepărtat pericolul de fiecare dată.

Marcator etapa trecută şi cel mai bun jucător al gorjenilor, Andrei Blejdea a prins un şut în forţă în minutul 35, după un atac al echipei sale, dar a trimis peste poartă, din faţa careului, de la 16 metri.

Tot gazdele au dominat chiar mai clar şi în repriza secundă când atacurile bănăţenilor au devenit mai dese. Dumiter a centrat pentru Stoica, iar atacantul a trimis tare, însă prin spatele porţii şi tot Stoica a lobat peste apărarea pandurilor, la un contraatac, iar Dumiter a intrat în careu şi a mărit avantajul pentru 2-0, în minutul 54.  

În minutul 76, scorul a devenit 2-1 după ce Tudoran a bătut un corner de pe dreapta, Brînzan a deviat mingea, iar Oiţă a trimis în poartă din careu.  Din păcate Pandurii nu a mai avut aceeasi inspiraţie în atac şi scorul a rămas neschimbat până la final.

Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 2-1

Stadion: Ciarda Roşie (Timişoara - Timiş); Spectatori: 250; Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Cristian Daniel Ilinca (Craiova).

Au marcat: Gabriel Stoi 9', Andrei Dumiter 54' / Gabriel Oiţă 76'

Ripensia: H. Moldovan - Ad. Popa, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) - Stoi (Chera 80'), Anghelina - Monea, C.tin. Stoica (Străuţ 68'), Dumiter (Mansour 85') - Oct. Drăghici. Rezerve neutilizate: Păduraru - Ţieranu, Mansour, Străuţ, Chera, Burdeţ, Al. Popovici. Antrenor: Alexandru Pelici

Pandurii: Al. Costache - Oiţă, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Brînzan (cpt.) - Trancă, Tudoran, P. Popescu (Vasilescu 55'), Raiciu (Dănescu 87') - Vodă, Blejdea (Almic 74'). Rezerve neutilizate: Al. Opriţa - Dănescu, Almic, Laur. Tudor, Al. Vasilescu, Hu Ho Kim, Al. Dinu. Antrenor: Adrian Bogoi

Rezultatele etpei a  27-a

CS Mioveni - ASU Politehnica Timişoara      1-0

Academica Clinceni - Luceafărul Oradea     5-0

ACS Poli Timişoara - CS Baloteşti        3-1

Ripensia Timişoara - Pandurii Târgu Jiu       2-1

Dacia Unirea Brăila - Metaloglobus Bucureşti        2-2

Daco-Getica Bucureşti - Energeticianul         0-0

FC Argeş - Aerostar Bacău          2-1

SSC Farul Constanţa - Chindia Târgovişte   1-0

Petrolul Ploieşti - Universitatea Cluj      1-0

UTA Arad - Sportul Snagov          3-1

Galerie foto




Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: